Winkel Sport – THES Sport: 1-1

Vanhaeren was niet speelgerechtigd en Symons geschorst. Het was dus flink puzzelen voor coach Lauryssen. Hij dropte Mele opnieuw in de ploeg en Jeunen nam de taak van diepe spits voor zijn rekening. Hij is topschutter van Thes en wist al 13 keer te scoren dit seizoen. Lukte dat ook vandaag?

De wedstrijd begon met een valse noot voor de Looienaars. Doelman Roekaerts stond ver uit zijn doel en ook de aanvaller van Winkel Sport had dat gezien. Na nog geen tien minuten voetballen moest Thes al achtervolgen. Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Bij een hoekschop was het Vanaken die naast doel kopte.

Ook daarna bleef Thes drukken. Een afvallende bal werd door Swinnen net naast getrapt en ook daarna was Voca dichtbij een doelpunt. Nadien was hij zelf de aangever, maar Mele kon ook niet scoren. Even later had kapitein Hulsmans een prima voorzet in huis. Jammer genoeg kon hij geen teamgenoot bereiken. Ondanks heel wat dreiging en goede bedoelingen gingen we de rust in met een 1-0 achterstand.

De tweede helft begon met een grote kans voor Winkel Sport. Gelukkig werd er niet goed afgewerkt. Voca ging daarna goed voorbij zijn tegenstander, maar zijn schot werd afgeblokt. Het werd wel nog een hoekschop. Op die hoekschop was het opnieuw Vanaken. Ook deze keer verdween zijn kopbal niet in doel. Het was even al Thes wat de klok sloeg. De Looienaars bleven aandringen en opzoek gaan naar de gelijkmaker.

En wie anders dan Jeunen was de verlosser. Hij kreeg de bal van de ingevallen Van Genechten en werkte bijzonder mooi af. De bordjes stonden weer gelijk. De thuisploeg antwoordde met een hard schot in de korte hoek. Maar doelman Roekaerts stond pal. Swinnen trapte nadien een goede pas naar kapitein Hulsmans die de bal net niet mee kon nemen. Dit had een beter lot verdiend.

Ook Winkel Sport was af en toe gevaarlijk. Bij Thes werd er telkens uitstekend verdedigd. Op een voorzet van Voca kon L Vermijl en nadien ook Jeunen niet besluiten. Daarna ging Van Genechten op wandel in het strafschopgebied van de thuisploeg. Scoren lukte jammer genoeg niet. Thes bleef drukken en ook Winkel Sport werd af en toe nog gevaarlijk. Beide clubs konden geen tweede keer scoren en zo bleef de 1-1 op het bord staan.

Gemengde gevoelens bij de Looienaars ondanks een knappe 7 op 9. Binnen tien dagen komt de volgende wedstrijd er pas aan. Ook nu weer is dat een uitwedstrijd. Streekgenoot Dessel Sport is op zaterdag 6 april de volgende tegenstander. Die wedstrijd wordt in Dessel afgetrapt om 19:30 uur.