Thes Sport – Lierse Kempenzonen: 0-4

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen meteen gevaarlijk. Een doelpunt viel er voorlopig nog niet. Daarna was Thes dichtbij het openingsdoelpunt. Een lange bal van Swinnen ging tot bij Mehanovic. Hij schoot net langs. Ook L Vermijl kon enkele ogenblikken later niet scoren.

Halfweg de eerste helft kwam Lierse Kempenzonen op voorsprong. Doelman Herbots was kansloos. Even later verdubbelde ze de score via een strafschop. Net voor rust kon Lierse Kempenzonen nog een derde keer scoren, maar er werd terecht gefloten voor buitenspel. Het stond 0-2 tijdens de rust.

Er kwamen bij de Looienaars 10 nieuwe namen aan de aftrap. Een sterk verjongd Thes onder leiding van de ervaren Jeunen en Naqqadi maakte het Lierse Kempenzonen knap lastig. Dat resulteerde bijna in de aansluitingstreffer. Jeunen stuurde beloftenspeler Claeys goed diep en hij ging voorbij de laatste verdediger. Zijn lob verdiende een beter lot.

Aan de overkant was het wel raak. Ook het vierde doelpunt kwam er via de bezoekers. Hun aanvaller was sneller dan de Looise verdediging en de 0-4 stond op het bord. Een eerredder zat er jammer genoeg voor de thuisploeg niet meer in. We kregen twee doelpunten per helft te zien. Jammer genoeg geen enkele aan de kant van Thes. Lierse Kempenzonen was efficiënter en won verdiend.

Deze week staan er nog drie trainingen op het programma. Ook zaterdag wordt er hard getraind tijdens de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Volgende week woensdag gaan de Looienaars op bezoek bij Wezel Sport voor hun vierde oefenwedstrijd. Aftrap bij de ploeg uit 2de amateur is om 19:30 uur