THES Sport – Excelsior Virton: 3-1

De Looienaars begonnen met drie nieuwe namen in de basis. Mele, L Vermijl en Voca waren de gelukkigen. Zij moesten samen met de rest de punten thuishouden. Bij Thes waren die punten broodnodig, maar ook Excelsior Virton kon ze goed gebruiken. Bij winst van Thes kwamen ze tot op één punt van de bezoekers. Bij verlies werd de kloof vier punten. Dat moest te allen tijde vermeden worden.

De wedstrijd begon voor Thes en Naqqadi dramatisch. De aanvaller viel meteen geblesseerd uit. Hij probeerde nog even, maar moest zijn wedstrijd vroegtijdig staken. Truyers werd zijn vervanger die een prima wedstrijd speelde. Op hetzelfde moment viel het eerste doelpunt al. Het was Jeunen die met een goed geplaatst afstandsschot alles en iedereen verbaasde. Ondanks de blessure van Naqqadi zat Thes al snel op rozen.

Excelsior Virton wilde graag de gelijkmaker scoren. Bij een hoekschop was het bijna zover. Doelman Roekaerts hield zijn netten voorlopig schoon. Een andere hoekschop even later ging maar net over. Ook daarna was Excelsior Virton gevaarlijk. Deze keer werd er centimeters naast doel gekopt. Halverwege de eerste helft was de 1-1 dan toch een feit.

Thes ging opnieuw voor de voorsprong. Die werd ook gevonden. Op een hoekschop van Voca was het Jeunen die zijn tweede doelpunt van de avond scoorde. Aan de overkant was het doelman Roekaerts die een vrije trap uit zijn doel hield. Daardoor ging Thes met een voorsprong de rust in. Een eerste helft die goed op en neer ging. De toeschouwers kregen spannende 45 minuten te zien.

Na rust gingen de Looienaars voor de geruststellende 3-1. Bij goed samenspel tussen Vanhaeren en Voca was het bijna raak. Voca trapte jammer genoeg over doel. Nadien was het alweer Vanhaeren die een actie op poten zette. Jammer genoeg kreeg dat geen gevolg. Excelsior Virton had vaker de bal, maar het was de thuisploeg die scoorde. Het was Jeunen die met zijn derde doelpunt van de avond de wedstrijd deed kantelen.

In het slot van de wedstrijd kregen de Looienaars nog enkele kansen om de score te vergroten. Voca trapte na een knappe solo net naast doel en ook Vanhaeren had geen geluk bij zijn afwerking. Dat had allemaal geen zware gevolgen, want Thes won alsnog met 3-1. Drie levensbelangrijke punten en blije gezichten op en naast het veld.

Volgende week spelen de Looienaars opnieuw een thuiswedstrijd. De West-Vlamingen van Winkel Sport komen dan op bezoek. Die wedstrijd wordt afgetrapt op 19:30 uur. Onze supporters waren van cruciaal belang en dat zal ook volgende week nodig zijn. Er is dan ook een THES culinair. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om er een topavond van te maken. Inschrijven kan via de officiële kanalen of via de website.