Antwerp FC U23 – THES Sport: 0-3

De positieve lijn van tegen Olympic Charleroi (0-1 uitoverwinning) moest tegen de beloften van Antwerp FC doorgetrokken worden. In de basis zagen we twee wijzigingen. Voca en Mele verhuisden naar de bank en in hun plaats kwamen Keulen en Jeunen aan de aftrap. Pakte Thes zes op zes?

Het balbezit in het begin van de wedstrijd was voor Antwerp FC U23. Een hoekschop die werd overgekopt was hun grootste dreiging. Thes was twee keer gevaarlijk met een scherpe voorzet, die hadden telkens geen goed gevolg. De derde voorzet was gevaarlijker. Die kwam van kapitein Hulsmans en het was Vanhaeren die richting doel kopte. Geen doelkans, maar wel een hoekschop.

Swinnen trapte vervolgens de hoekschop richting M Vermijl die richting doel kopte. De bal week nadien nog af en verdween in doel. De Looienaars kwamen op voorsprong en deelde een mentale tik uit. Daarna was het L Vermijl die van ver op de doelman trapte. De laatste actie van de eerste helft was niet al te fraai. Vanhaeren kreeg een slag in zijn gezicht en dat werd bestraft met (maar) een gele kaart. Wat de speler in kwestie bezielde, is tot op vandaag nog onduidelijk. We gingen de rust in met een 0-1 voorsprong.

In het begin van de tweede helft vergat L Vermijl een grote kans af te maken. Hij stond oog in oog met de doelman van de thuisploeg. Geen doelpunt, maar opnieuw wel een hoekschop. Op die hoekschop was Thes levensgevaarlijk. De voorzet kwam van Swinnen en zoefde langs het strafschopgebied. Even later was het Vanaken die een afvallende bal in één keer richting doel trapte. De bezoekers kregen alweer een hoekschop.

En ook bij deze hoekschop was het raak. Een bal die bij L Vermijl terechtkwam werd wondermooi afgemaakt. Vanop zo’n 25 meter trof de flankaanvaller raak en zorgde hij voor een dubbele voorsprong. Zijn tweede wedstrijd in de basis en ook de tweede keer dat hij de netten deed trillen. Doelman Roekaerts hield nadien zijn ploeg recht met een knappe reflex. Hij had niet veel werk, maar was wel goed bij de les.

Op het einde van de wedstrijd deed Jeunen de boeken toe. Een prima loopactie van Vanhaeren die voorbij twee verdedigers liep alsof ze er niet stonden. De aanvaller van Thes vond Jeunen die goed gevolgd was en hij maakte er 0-3 van. Daardoor gingen de drie punten opnieuw mee naar Tessenderlo. Het werd een korte, maar geanimeerde busrit terug naar huis.

Dit weekend geen voetbal voor de Looienaars. De wedstrijd tegen AA Gent U23 is verplaatst naar woensdag 17 april. De volgende wedstrijd is nu woensdag op het veld van Winkel Sport. Die wedstrijd werd al 2 keer uitgesteld. Derde keer goede keer? Aftrap in het verre West-Vlaanderen om 20:00 uur.