Virton – THES Sport: 0-1

Coach Annys bracht Mele en Van den Broeck aan de aftrap. Voor die laatste was het zelfs zijn tweede basisplaats op rij. Beide heren komen van de eigen jeugdopleiding en dat is iets waar we terecht fier op zijn. Ook Bah en Kerckhofs kwamen opnieuw in de ploeg. Bij Thes was een overwinning broodnodig om de voeling met de linkerkolom van het klassement niet te verliezen. Voor de wedstrijden hadden beide ploegen evenveel punten.

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd. Toch waren het de Looienaars met het eerste gevaar. Bah kon net niet bij een lange bal, het werd wel nog een hoekschop. Virton scoorde enkele ogenblikken later bijna het openingsdoelpunt. Doelman Herbots pakte uit met een goede redding en in twee tijden was de bal van hem.

Bah was even later zelf de aangever. Met een knappe actie ging hij voorbij alles en iedereen. Jammer genoeg kon Voca zijn voet net niet tegen de bal zetten. De eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Er werd nog niet gescoord en met 0-0 gingen we met een juiste tussenstand de rust in.

In de tweede helft was het Virton dat ei zo na scoorde. Hun schot ging maar net over. Het antwoord van Thes liet niet lang op zich wachten. Een lange bal van opnieuw Bah die Naqqadi vond aan de overkant. Hij schoot rakelings naast. Thes groeide in de wedstrijd en werd gevaarlijker en gevaarlijker. De net ingevallen Jeunen moest mee voor het Looise gevaar zorgen.

Hij deed ook wat van hem gevraagd werd. Lang stond hij niet op het veld of Virton zou het geweten hebben. Mehanovic met een steekpass die uitgerekend Jeunen alleen op de doelman afstuurde en hij werkte overheerst de bal in doel. Na amper drie minuten bracht hij Thes verdiend op voorsprong.

Ook Symons wilde graag op het scorebord. Hij ging goed voorbij de laatste man. Jammer genoeg punterde hij de bal net naast. Bij Thes moest en zou de overwinning over de streep getrokken worden. Iedereen vocht voor elkaar en dat is waar Thes voor staat. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading daarom ook niet minder groot.

De eerste overwinning van de maand oktober was duidelijk een absolute must. Thes heeft nu 13 punten en nestelt zich zo opnieuw de top-10 binnen. Volgende week eerst een bekerwedstrijd. Dinsdag komen De Zebra’s van Sporting Charleroi op bezoek. Thes speelt in de Croky Cup tegen de nummer 10 uit de Jupiler Pro League. Aftrap om 20:30 uur in Tessenderlo.