ANTWERP U23 – THES: 0-1

Opvallende naam in de basis. Coach Witters verving de geblesseerde L Vermijl door Glodi Mbayo. Hij kreeg het vertrouwen na zijn sterke prestaties bij de beloften.

De Looienaars begonnen prima aan de wedstrijd. Ze kregen 4 corners achter elkaar, maar hebben die niet kunnen verzilveren. In het openingsbegin was het spel goed verdeeld.

Iets voorbij het half uur was het bijna raak voor Thes. Een hoekschop die bij de thuisploeg niet goed ontzet werd, belandde via Coomans bij Bertaccini. Hij schoot hoog over.

Uitstel is geen afstel want even later was het wel raak. De zoveelste hoekschop werd nu wel binnen gekopt. Een uitstekende voorzet van Swinnen verdween op het hoofd van Jeunen en hij maakte er 0-1 van.

Valkenaers hield Thes in de tweede helft enkele keren goed recht. De eerste knappe redding kwam er wel vanuit buitenspel. Desondanks mocht er verder gevoetbald worden.

Enkelen ogenblikken later was hij opnieuw bij de pinken. De doelman ranselde een hard schot nog uit zijn doel en zo bleef de voorsprong voor Thes staan.

De ruimtes werden groter en Antwerp U23 kwam meer opzetten. Valkenaers liet opnieuw zijn klasse zien. Hij haalde weer een bal uit het doel en daarna was het Vanaken die de bal weg werkte.

In de tweede helft was het de thuisploeg die het meest gevaarlijk was. Als er een doelpunt zou vallen, was het wel voor Antwerp U23. Dat gebeurde niet en daar mag het vooral een goede Valkenaers voor bedanken.

Een deugddoende overwinning die smaakt naar meer. Dat kan al binnen twee dagen. Dan heeft Thes de verplaatsing naar Heist.