THES Sport – Sp. Charleroi: 0-3

Coach Annys bleef vertrouwen hebben in jeugdproducten Mele en Van den Broeck achterin. Zij deden het prima op Virton en mochten blijven staan. Ook Jeunen kwam door zijn goede invalbeurt in de basis. Bah en Voca verhuisden naar de bank. Voor de Looienaars moest er niks. Het is al een knappe prestatie om zo ver te raken in de Croky Cup. Het was vooral zaak om te genieten.

Toch moesten ze al snel bij de les zijn. Charleroi kon meteen een hoekschop afdwingen. Bij Thes werd die goed ontzet. Bijna was het nadien wel raak. Een vrije trap waaide bijna in doel. Doelman Herbots duwde de bal in hoekschop. Ook Thes legde af en toe enkele knappe combinaties op de mat.

Een solo van Naqqadi en een loeihard schot van Mehanovic werden niet beloond met een doelpunt. Ook nadien kopte Vanaken naast op een hoekschop van Swinnen. Dan was het opnieuw de beurt aan de bezoekers. M Vermijl was voor Thes de redder in nood. Een goed uitgespeelde actie van Thes volgde nadien. De voorzet die getrapt werd, kwam van de voet van Mele. Hij vond goed Symons die voorlangs kopte.

Thes liet enkele ogenblikken later de 1-0 liggen. Slecht uitverdedigen van Charleroi bracht de bal bij Naqqadi. Hij schoot op de doelman en in de herneming kon ook Symons niet scoren. De Looienaars groeiden in de wedstrijd en waren zelfs even de betere ploeg. Iets wat voor Charleroi niet door de beugel kon. Want op een hoekschop kwamen zij op voorsprong.

Charleroi zocht een dubbele voorsprong voor de rust. De Looise verdediging had er hun handen mee vol, maar plooide geen tweede keer. We gingen de rust in met een 0-1 tussenstand. Thes mocht tevreden zijn over hun eerste helft. De evenknie zijn van een eersteklasser is niet iedereen gegeven. Het was zaak om dat niveau in de tweede helft te kunnen vasthouden.

Jammer genoeg was de eerste kans meteen de goede voor Charleroi. Ze kwamen na tien minuten in de tweede helft op een dubbele voorsprong. Enkele minuten later was het alweer raak. 0-3 en over en uit voor de Looienaars. Charleroi stond met anderhalf been in de volgende ronde.

Thes ging wel nog op zoek naar een eerredder. Naqqadi trapte op de lat en in diezelfde aanval kopte Mehanovic over. Met hem hebben de verdedigers van Charleroi hun handen vol gehad. Even later was het diezelfde Mehanovic met een knappe solo in de grote rechthoek van de bezoekers. Ook hij trapte op de lat.

Thes moest zijn meerdere erkennen in Charleroi en zag de kleinste foutjes in de tweede helft cash betaald worden. Toch is er enkel fierheid te merken bij de spelers en ook voor de neutrale supporter was het een aangename partij.

Zaterdag speelt Thes alweer competitievoetbal. Dan spelen ze in Tessenderlo tegen Olympic Charleroi. Die wedstrijd zal net zoals gisteren afgetrapt worden om 20:30 uur. In de rangschikking heeft Thes twee punten meer dan Olympic Charleroi. Het wordt de eerste wedstrijd voor de Looienaars in de maand november. Wij hopen net zoals gisteren dat de 12e man talrijk aanwezig zal zijn.