Voetbalscheidsrechter zakt in elkaar tijdens jeugdwedstrijd, afgevaardigden redden zijn leven

Zoals sommigen al wel gehoord hebben, is er gisteren op Thes een drama vermeden.

Tijdens de wedstrijd van onze U17 IP tegen Belisia Bilzen is de scheidsrechter het bewustzijn verloren. Dankzij de alerte reacties van de afgevaardigden van beide ploegen is de man gelukkig nog in leven.

“Eerst dacht ik dat hij struikelde of een blessure had. We zagen toen wel meteen dat er iets ergs aan de hand was dus renden we zo snel mogelijk naar de man toe. Samen met de afgevaardigde van Belisia Bilzen hebben we hem in een veilige houding gelegd en even later ook hartmassage toegepast. We kregen hulp van bijzonder veel mensen. Een supporter die verpleegster is, heeft geholpen met het AED-toestel en verschillende omstaanders hebben goed gereageerd zodat alles zonder chaos is verlopen. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen en dankzij hun hulp leeft de man nog”. Aldus Serge Smets, afgevaardigde van Thes U17 IP.

Wij hebben een mail ontvangen van Voetbal Vlaanderen die hun dankbaarheid uiten voor het optreden van de aanwezigen 👏

We hebben gehoord dat de man nu aan de betere hand is. Daarom is en blijft het zeer belangrijk dat er dergelijke opleidingen gegeven worden om mensen in noodsituaties te helpen. Bij Thes proberen wij daar een voorbeeld in te zijn. Wij zijn zoveel meer dan een voetbalclub!

KVV THES SPORT | SPORTLAAN, 3980 TESSENDERLO | INFO@THES-SPORT.BE