Union Namur – THES Sport: 1-0

Heel wat wijzigingen tegenover vorige week. Coach Annys bracht Voca, Bilgin en Symons terug in de basis. Die laatste zat één speeldag schorsing uit. Ook L Vermijl was opnieuw van de partij. Hij is terug fit na zijn blessure en begon uit voorzorg op de bank.

De thuisploeg startte het best aan de wedstrijd. Thes had het tijdens het openingsbegin moeilijk. Het eerste kwartier was vooral ondergaan voor de Looienaars. Daarna kwamen ze beter in de wedstrijd en was er meteen een eerste kans. Symons kopte over.

Ook nadien was Thes de gevaarlijkste ploeg. De doelman van Union Namur moest enkele schoten uit zijn doel halen. Ook zijn verdedigers hielpen een handje mee. De eerste helft eindigde zonder doelpunten. Het stond 0-0 tijdens de rust.

Ook in de tweede helft ging Thes op zoek naar een doelpunt. In de zone van de waarheid liep het telkens spaak. Op een moeilijk te bespelen veld sloeg Thes er toch in om aardig voetbal op de mat te brengen. Dat resulteerde wel niet in doelpunten. Met nog 20 minuten op de klok stond het nog steeds 0-0.

Coach Annys liet L Vermijl zijn debuut maken. Hij kwam dit seizoen nog niet in actie door zijn blessure. Deze week trainde hij voluit mee met de groep en verdiende daarmee een plaats in de selectie. Met een meer dan degelijke invalbeurt mag hij zijn eerste officiële wedstrijd dit seizoen omschrijven.

Union Namur scoorde de 1-0 op een tegenaanval. Wat voor Thes heel de wedstrijd niet lukte was een doelpunt maken. Één van de weinigen kansen bij de thuisploeg werd wel verzilverd. Thes keert met lege handen terug naar Tessenderlo. Ondanks het goede voetbal lukte het niet om te winnen.

Deze week spelen de Looienaars opnieuw thuis. In Tessenderlo komen zaterdag de jonkies van Sporting Charleroi op bezoek. Voorlopig staat die wedstrijd gepland om 19:30 uur. Dit wordt normaliter verplaatst naar 20:30 uur omdat ook Thes B een thuiswedstrijd heeft. Hou daarom zeker de officiële kanalen in de gaten voor alle updates.