THES Sport – Cappellen FC: 5-0

De eerste thuiswedstrijd voor de Looienaars na vier uitwedstrijden. De ex-ploeg van Symons kwam op bezoek en hijzelf en Mele begonnen op de bank. Kapitein Hulsmans en Kerckhofs kwamen terug uit schorsing en namen hun plaats in de basis terug in. Door het pijnlijke verlies op het veld van Dessel Sport was een overwinning nodig. Bij winst werd Cappellen FC al op 13 punten gezet.

De eerste hoekschop was er een voor de bezoekers. Doelman Roekaerts moest al meteen een goede redding in huis hebben om een hard schot uit zijn doel te houden. Even later was het even hard tegen onzacht. Een speler van Cappellen FC en M Vermijl botsten flink tegen elkaar en hadden verzorging nodig. Gelukkig konden beide spelers de wedstrijd hervatten. Dat leek toch zo, want vijf minuten later ging M Vermijl zitten en moest hij alsnog zijn wedstrijd staken. De botsing was schadelijker dan gedacht. Ook de speler van Cappellen FC kon dan toch niet meer verder.

Daarna trok Thes in de aanval. Een goede voorzet van Voca raakte net niet tot bij Vanhaeren. Nadien probeerde Jeunen het. Zijn voorzet/ schot was nog net in het bereik van de doelman. Voca probeerde het even later met een vrije trap. Keulen trapte net naast doel. Een doelpunt hing wel in de lucht. En dat doelpunt kwam er aan de overkant. Net voor rust scoorde Cappellen FC, maar er werd gefloten voor buitenspel terwijl het eigenlijk geen buitenspel was. Daar kwam Thes even heel goed weg.

In de toegevoegde tijd van de eerste helft werd er dan toch gescoord. Keulen bracht de bal naar het strafschopgebied waar Swinnen stond. Hij trapte de bal goed voorbij de doelman en bracht Thes op voorsprong. Aan de rust stond het 1-0 in het voordeel van de Looienaars.

In de tweede helft ging Thes op dat elan verder. Coach Lauryssen bracht Symons in de ploeg en de 22-jarige aanvaller had er duidelijk zin in. Hij had iets meer dan vijf minuten nodig om zijn stempel te drukken. Een knappe solo van L Vermijl die daarna de bal tot bij Symons bracht en hij maakte beheerst af. Daarna wou L Vermijl zelf op het scorebord staan, maar de doelman pakte goed.

Ook Jeunen kreeg een unieke kans om te scoren. Hij werd prima diepgestuurd en ging alleen op de doelman af. Jammer genoeg trapte hij naast. Daarna was het de beurt aan Vanhaeren, maar ook nu werd er niet gescoord. Jeunen probeerde het nog eens met zijn handelsmerk. Een schot van ver belandde net over doel. Symons wilde een tweede keer scoren, maar ook zijn schot ging niet binnen. Het bleef kansen regenen voor de Looienaars. Voca probeerde het via een vrije trap. De doelman hield de bal uit zijn doel en het bleef 2-0.

Niet voor lang, want op een hoekschop van Voca ging de bal in de kluts naar Swinnen die goed het overzicht bewaarde en de bal naar Vanhaeren bracht. Hij maakte zijn tweede doelpunt in Looise loondienst. Daarna was het moment van Jeunen aangebroken. Er werd nog maar net afgetrapt of de bal ging er opnieuw in. Vanop de middellijn trapte Jeunen op doel en tot ieders verbazing verdween de bal in doel. Het was al zijn vijftiende doelpunt van het seizoen en wat voor een.

Thes bleef aandringen en was niet tevreden met 4-0. Enkele minuten voor tijd was het Symons die dan toch zijn tweede van de avond kon maken. Hij zit daardoor aan tien doelpunten voor Thes. Het werd 5-0 en een leuke avond in Tessenderlo. Een deugddoende overwinning en weer drie punten dichter bij de buik van het klassement. De Looienaars pakken een mooie 10 op 15.

Volgende week speelt Thes twee wedstrijden. Zondag gaan we naar OH Leuven U23, maar eerst opnieuw een thuiswedstrijd. Woensdag komen de beloften van AA Gent naar Tessenderlo. Die wedstrijd wordt afgetrapt om 20:00 uur. Bij winst komt Thes tot op amper één punt van AA Gent U23.