THES Sport – Sp. Charleroi U23: 1-3

Coach Annys koos voor dezelfde elf die vorige week met het kleinste verschil verloren op het veld van Union Namur. Dat betekende dat Mehanovic en Bah begonnen vanop de bank. Kapitein Hulsmans was terug fit en ook L Vermijl zat opnieuw in de selectie. Die laatste maakte vorige week zijn debuut en was opzoek naar zijn tweede officiële wedstrijd van dit seizoen.

De eerste 20 minuten viel er weinig te vermelden. Het was vooral middenveldspel en de grote kansen bleven uit. Dan ging Thes wel beter voetballen en werden ze ook gevaarlijker. Naqqadi ging goed zijn man voorbij en bracht de bal tot bij Voca. Hij schoot hoog over, maar de bezoekers waren gewaarschuwd.

Even later was het opnieuw Naqqadi die een knappe combinatie opzette met Jeunen. Jammer genoeg kreeg dat geen vervolg. Toch gingen de handen even op elkaar op de tribune. Een hoekschop van Swinnen belandde daarna ook nog bij Jeunen. Hij trapte in één tijd op de voorzet. Zijn schot kwam in een bos van tegenstanders terecht en had een beter lot verdient.

Een lange bal net voor de rust kwam terecht bij Voca. Die trapte recht op de doelman. Het laatste gevaar in de eerste helft was dus voor de Looienaars. Doelpunten zagen we nog niet in de eerste helft. Het stond 0-0 aan de rust.

In de tweede helft werden er wel doelpunten verwacht. Van den Broeck stuurde Naqqadi prima diep met een bal langs de zijlijn. De aanvaller bracht die tot bij Symons. Hij kopte tot bij Jeunen die de 1-0 op het bord zette. Iedereen in Tessenderlo was door het dolle heen. Het was al het vijfde doelpunt dit seizoen voor de 34-jarige middenvelder.

Via een hoekschop kwam Sporting Charleroi U23 langszij. L Vermijl viel nog in, maar een verschil heeft hij niet kunnen maken. Sporting Charleroi U23 scoorde zelfs nog een tweede keer. In de laatste minuten van de officiële speeltijd gingen ze op en over Thes.

Na een fout in het eigen strafschopgebied ging de bal ook nog op de stip. De bezoekers scoorde daardoor nog een keer in de toegevoegde tijd. De voetbalgoden zijn Thes duidelijk niet goedgezind de laatste weken. Deze maand werd er nog geen wedstrijd gewonnen.

Volgende week is er opnieuw een thuiswedstrijd voor de Looienaars. Knokke FC komt zaterdag 25 november naar Tessenderlo. Die wedstrijd wordt afgetrapt om 19:30 uur. Het onderlinge verschil tussen beide ploegen is drie punten in het voordeel van Knokke FC. Wordt die voorsprong door Thes teniet gedaan?