THES Sport – Olympic Charleroi: 0-3

Voor de tweede keer deze week kregen we het bezoek van Charleroi. In dit geval was het Olympic Charleroi dat naar Tessenderlo afzakte. Voor de wedstrijd hadden ze twee punten minder dan de Looienaars. Thes wou de nederlaag tegen Sporting Charleroi in de Croky Cup doorspoelen met een thuisoverwinning.

Toch was het eerste grote gevaar voor de bezoekers. Gelukkig werd er net naast gekopt. Mehanovic antwoordde daarna voor Thes. Een hard schot van de aanvaller werd door de doelman een hoekschop. Beide ploegen wilde snel scoren, maar voorlopig bleef het nog 0-0.

Herbots moest nadien uitpakken met een goede reflex. Daarna was het opnieuw aan de thuisploeg. Een lange rush van Bah en ook hij ging op de doelman af. Die moest een goede redding in huis hebben. De eerste helft waren het beide doelmannen die een hoofdrol opeiste. Ook doelman Herbots moest een tweede keer een bal uit zijn doel halen.

Olympic Charleroi was in de eerste helft nog het dichtst bij het openingsdoelpunt. Een aanval van de bezoekers werd bijna beloond. Thes kwam goed weg. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Thes een vrije trap. Naqqadi ging achter de bal staan en schoot in het zijnet. We gingen de rust in met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft was zo’n vijf minuten aan de gang en Thes moest achtervolgen. Slecht uitverdedigen werd dodelijk afgestraft. Even later voorkwam doelman Herbots zelfs de 0-2. Een vrije trap van Naqqadi was nadien het Looise antwoord. Mehanovic vergat er zijn voet tegen te zetten. Thes leek een strafschop te krijgen. De lijnrechter kwam tussen en vlagde voor buitenspel.

Het tweede doelpunt werd ook gescoord door de bezoekers uit Charleroi. Zij kregen nadien wel een strafschop die tegen de touwen ging. Doelman Herbots koos de goede hoek, maar moest zij toch gewonnen geven. Het stond 0-3 en Thes moest dringend op zoek naar de aansluitingstreffer.

Die kwam er helaas niet meer. Naqqadi schoot nog over en ook de ingevallen Voca kon niet scoren. Door de overwinning springt Olympic Charleroi nu over Thes in het klassement. Volgend weekend gaan ze op bezoek bij promovendus Union Namur. Die wedstrijd is zondag 12 november om 15:00 uur.