THES Sport – Lokeren Temse: 2-1

De laatste wedstrijd van het seizoen was een thuiswedstrijd tegen Lokeren Temse dat volgend seizoen in de Challenger Pro League zal aantreden. Thes kon bij winst (en een ander gunstig resultaat) een plaatsje in de top-5 veroveren. Het verloor de laatste vijf wedstrijden niet en wou het seizoen in schoonheid afsluiten met een klinkende overwinning voor de supporters. Coach Lauryssen begon met dezelfde opstelling als de voorbije weken. Het vertrouwen was groot.

Lokeren Temse was al snel gevaarlijk. Doelman Boets moest meteen zijn ploeg rechthouden. Hij ging goed snel naar de grond en vermeed daardoor een vroege Looise achterstand. Jammer genoeg kwam die even later dan toch. Gelukkig scoorde Thes enkele minuten later al de gelijkmaker. Het was Symons die bij een hoekschop van Voca de 1-1 op het bord zette. Hij kopte de bal onhoudbaar in het dak van het doel.

Even later was Thes alweer gevaarlijk. Het was Vanhaeren die net naast kopte. Daarna was het opnieuw de beurt aan Thes. Een schot van Symons werd nog afgeblokt. Aan de overkant zagen we ook dreiging. Een trap van Lokeren Temse verdween op de paal. Nadien kregen ze een vrije trap. Het was doelman Boets die de bal uit zijn netten hield. Aan de overkant ging een lange bal naar Swinnen, maar hij scoorde niet.

Ei zo na stond het 2-1 in het voordeel van de Looienaars. Een knappe actie van Voca op de linkerkant die met een schitterende voorzet Vanhaeren vond. Hij vergat het af te maken en verwerkte de bal rakelings naast. Na een leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer zagen we twee doelpunten en twee ploegen die elkaar waard waren. Het stond 1-1 aan de rust in een eerste helft die geen seconde heeft verveeld.

In de tweede helft kon Vanhaeren alleen op de doelman afstormen. Hij werd foutief neergehaald, maar er werd niet voor gefloten. De Looise bank veerde recht, maar kreeg geen gelijk. Nadien probeerde L Vermijl het van heel ver. Zijn schot ging over de kooi van de bezoekers. Ook Symons schoot nadien over het doel. Lokeren Temse had vaak de bal. Toch was het Thes dat een tweede keer wist de scoren. Op een hoekschop van Voca scoorde Vanhaeren zijn zesde doelpunt voor Thes wat een heel belangrijke zou worden.

Op het einde van de wedstrijd was het bijna opnieuw Vanhaeren. Hij trapte in de handen van de doelman. Een zoveelste Looise hoekschop belandde bij Jeunen die net over doel trapte. In de slotfase bleef Thes bijzonder rustig en speelden ze de wedstrijd heel volwassen uit. Het bleef 2-1 en zo won Thes opnieuw en eindigen ze het seizoen met een mooie 16 op 18.

Door die heel mooie eindspurt wordt Thes vijfde in het klassement. Het heeft amper drie punten minder dan de nummer 3 in de stand. Een knappe zegereeks die genoeg perspectieven opent voor volgend seizoen. Ondanks het seizoenseinde wordt er al hard gewerkt voor volgend seizoen. Hou daarom zeker de officiële pagina’s in de gaten. Bedankt aan iedereen om ons te blijven steunen een seizoen lang en graag tot snel!