THES Sport – Visé: 2-1

De tweede overwinning van dit kalenderjaar was afgelopen weekend een feit. Ook door het gelijkspel van vorige week woensdag pakt Thes zo 4 op 6.

Het eerste doelpunt noteren we na het openingskwartier. Glodi Mbayo gaf met een knappe kopbal de doelman van Visé het nakijken. Het was zijn eerste doelpunt van dit seizoen. Iets later was het weer bijna raak voor de Looienaars. Bertaccini was sneller dan zijn belager en stormde alleen op de doelman af. Het werd een hoekschop.

Thes was duidelijk de betere ploeg en dat vertaalde zich ook in enkele knap uitgespeelde acties. En één van die uitgespeelde acties werd bijna beloond met een doelpunt. Voca zette de actie op samen met Glodi Mbayo die Bertaccini vond. De topschutter schoot op de paal.

In de tweede helft was het dan toch raak voor Thes. Voca maakte zijn tweede doelpunt voor Thes en ook het tweede doelpunt van de avond. Ook de bezoekers pikte een doelpuntje mee in de tweede helft. Het werd 2-1 na 65 minuten voetballen en alles kon nog.

Thes was de betere ploeg en ze trokken die lijn gewoon door. Na een prima voorzet van Voca was het bijna Hulsmans die scoorde. De kapitein kopte goed naar de grond, maar de doelman redde zijn kopbal. Even later werd Bertaccini opnieuw perfect diepgestuurd door Glodi Mbayo. Een verdediger van Visé kwam nog net op tijd goed tussen.

Het spel ging heel goed op en neer. Beide ploegen verdienden een doelpunt. In de slotminuten was het vooral Visé dat nog wilde scoren. Thes speelde achterin met vuur, maar de voorsprong werd alsnog over de streep getrokken.

Een deugddoende overwinning die enorm welgekomen is. Door die zege nestelt Thes zich opnieuw in de top-10. Nu zaterdag wacht ons opnieuw een thuiswedstrijd. We krijgen het bezoek van de West-Vlamingen uit Knokke.

KVV THES SPORT | SPORTLAAN, 3980 TESSENDERLO | INFO@THES-SPORT.BE