THES Sport – KVK Tienen: 4-1

Door de afwezigheid van Kerckhofs zag de opstelling er iets anders uit. Bah kreeg zijn eerste officiële basisplaats en Naqqadi verhuisde naar het middenveld. Symons was opnieuw de aanvaller van dienst en ging op zoek naar doelpunten. Hij had er blijkbaar zin in.

De eerste grote mogelijkheid was voor de Looienaars met een goede voorzet van Bah. Symons en ook Naqqadi wisten voorlopig nog niet te scoren. Daarna was het de beurt aan Voca. Zijn vrije trap ging voorbij alles en iedereen. De doelman van KVK Tienen was bij de pinken en voorkwam dat het schot in doel verdween. Nadien kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Al was het overwicht nog steeds voor Thes.

Naqqadi was even later ook verdediger. Met een goede tussenkomst in het eigen strafschopgebied vermeed hij een achterstand. Enkele ogenblikken later was het aan de overkant wel raak. Voca was de aangever van dienst en hij schilderde de bal op het hoofd van Symons. Het stond 1-0.

Zo’n tien minuten heeft Thes van de voorsprong kunnen genieten. KVK Tienen kwam één keer aan het doel van Herbots en het was meteen raak. Op een goed uitgespeelde tegenaanval stond de 1-1 op het bord. Thes was baas in de eerste helft, maar toch gingen we rusten met een gelijke stand.

De thuisploeg drukte door in de tweede helft en zocht opnieuw naar een voorsprong. Die kwam er toen ook. Voca met een knappe plaatsbal en het stond 2-1 in het voordeel van de Looienaars. Ook Swinnen wilde graag op het scorebord. Naqqadi vond de 28-jarige middenvelder met een goede voorzet. Het scheelde geen haar of het stond 3-1.

Het was uitstel van executie want daarna was het wel raak. Voca met een afstandsschot en in de herneming was het Symons die zijn tweede van de avond tegen de touwen schoot. De veer was bij KVK Tienen gebroken want er werd ook een vierde keer gescoord. Naqqadi verzilverde zijn goede wedstrijd met een doelpunt. Hij ging vieren bij de supporters en het deed hem zichtbaar deugd.

Bij KVK Tienen hadden ze graag nog een tweede keer gescoord. Doelman Herbots werd tegen zijn ex-ploeg niet al te vaak op de proef gesteld. Bij de weinige gevaarlijke momenten van de bezoekers stond de Looise doelman telkens paraat. Het meest gevaarlijke was nog een bal op de deklat. Er werd niet meer gescoord en Thes won verdiend met 4-1. De supporters die talrijk aanwezig waren, zorgden duidelijk voor een boost.

Nu volgen voor de Looienaars twee uitwedstrijden. Eerst tegen Hoogstraten VV en daarna gaan ze op bezoek bij Lokeren-Temse. Beide ploegen stonden gisteren tegenover elkaar. Het was Lokeren-Temse dat met 3-1 aan het langste eind trok.