THES Sport – KVK Wellen: 0-2

Voor deze oefenwedstrijd werd het elftal door coach Annys stevig door elkaar geschud. Alle spelers die dit weekend aan de aftrap kwamen, kregen rust. Er was vooral plaats voor nieuwe en jonge spelers. Nieuwkomer Bah (24) en Bilgin (22) waren de oudste spelers op het wedstrijdblad. Die laatste was trouwens kapitein van dienst.

Thes werd meteen achteruit gedrongen door de gemotiveerde jongens van KVK Wellen. Van den Broeck moest al snel een bal van de lijn keren en even later was het doelman Roekaerts die een doelpunt voorkwam met een goede tussenkomst. De wedstrijd begon voor de Looienaars niet zoals gehoopt.

Thes moest ondergaan in het openingskwartier en dat werd enkele ogenblikken later verzilverd door de bezoekers met een doelpunt. Een vrije trap werd over doelman Roekaerts gekopt. Thes moest achtervolgen. Op slag van rust scoorde KVK Wellen een tweede keer. Het stond tijdens de rust 0-2.

De tweede helft kon voor Thes niet slechter beginnen. De bal ging meteen op de stip en de bezoekers kregen een uitgelezen mogelijkheid om zich op rozen te zetten. Doelman Roekaerts wilde niet meewerken aan dat feestje. Hij stopte de strafschop en hield zo zijn ploeg in de wedstrijd.

Het sein voor de thuisploeg om dreigender te worden. Dat deden ze ook via beloftespeler Van Elsen. Hij schoot op de doelman. Thes ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Doelman Roekaerts werd na tien minuten in de tweede helft naar de kant gehaald. Hij mocht gaan rusten en werd vervangen door Jorissen. Ook nadien werd er nog gretig gewisseld om zoveel mogelijk spelers wat minuten te gunnen.

Coeckelbergs werd na een knappe combinatie goed gevonden. Het schot van de 19-jarige aanvaller werd door de doelman in hoekschop verwerkt. Even later was het de beurt aan beloftespeler Claeys. Hij omzeilde goed de doelman, maar trapte daarna op de paal. Met nog vijf minuten op de klok moest Thes met tien verder. Mele kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moest van het veld.

Thes vond de weg naar het doel niet en ging in Tessenderlo met 0-2 onderuit. Een oefenwedstrijd zonder zware gevolgen. Het belangrijkste was om heel wat spelers minuten te laten opdoen en dat is ook gelukt. Zaterdag wacht met KVK Tienen een veel belangrijkere wedstrijd. Aftrap in Tessenderlo om 19:30 uur.