THES Sport – URSL Visé: 2-1

Truyers mocht voor de tweede keer op rij starten en ook Bah kreeg een basisplaats van coach Tom Custers die voorlopig de taak van hoofdcoach op zich neemt. Omdat de wedstrijd in en tegen Winkel-Sport niet doorging, maakte hij zijn trainersdebuut in Tessenderlo. Thes ging op zoek naar een tweede thuisoverwinning op rij. Ondanks de vele blessures was het geloof in een goede afloop aanwezig.

Het eerste grote gevaar was ook voor de thuisploeg. Ze vergaten het voorlopig af te maken. Toch was het URSL Visé dat meer dreiging creëerde. Al hadden ze wel geen concreet doelgevaar. Bij Thes vond Bah met een voorzet de ingelopen Mehanovic net niet. Aan de overkant was URSL Visé ook gevaarlijk met een verre kopbal. Doelman Herbots pakte goed.

Na een half uur voetballen kreeg Thes een vrije trap door een fout op Naqqadi. Dat is toevallig één van Voca zijn specialiteiten. Hij schilderde de bal op het hoofd van Vanaken die net zoals in de vorige thuiswedstrijd wist te scoren. Die tussenstand zou ook de ruststand worden. Al kreeg URSL Visé nog een strafschop in de toegevoegde tijd van de eerste helft en zette die ook om. Het stond 1-1 aan de rust.

Het eerste nieuwsfeit in de tweede helft is enorm slecht. Doelman Herbots moet door een verkeerde beweging zijn wedstrijd vroegtijdig staken. Roekaerts was zijn vervanger. Even later trapte Swinnen goed op een afvallende bal. Iedereen zag hem in doel verdwijnen, maar de doelman stak daar een stokje voor.

Ook daarna was Thes opnieuw gevaarlijk. Een knappe actie van Voca belandde bij Mehanovic. Hij en even later ook Bah kregen de bal niet in doel. Halverwege de tweede helft moesten de Looienaars met tien verder. Truyers kreeg zijn tweede gele kaart en moest van het veld. In vijf minuten tijd strandde een bal van URSL Visé twee keer op de deklat. Bij Thes kwamen ze met de schrik vrij.

De ingevallen beloftespeler Claeys zette nadien goed druk en snoepte de bal af bij de verdediging van de bezoekers. Naqqadi schoot in diezelfde actie net naast. Een bijzonder smerige overtreding even later van URSL Visé op Symons werd bestraft met maar een geel karton. Vanaken ging verhaal halen en kreeg daarvoor zelf ook een gele kaart.

In de laatste minuten van de wedstrijd was Voca opnieuw de aangever. Hij vond met een voorzet Bilgin die Thes opnieuw op voorsprong bracht. Daardoor won Thes zijn laatste thuiswedstrijd in 2023. Na de wedstrijd kreeg Mehanovic (en een speler van de bezoekers) in het tumult zijn tweede gele kaart waardoor de aanvaller ook geschorst is voor de volgende wedstrijd. Toch waren er genoeg redenen om stevig te vieren.

Volgende week speelt Thes op het veld van KSK Heist. Daarna gaan we de winterstop in. De eerste wedstrijd in 2024 is thuis tegen het La Louvière van ex-speler Arno Valkenaers. Eerst gaan we proberen om in en tegen KSK Heist het jaar op een positieve manier af te sluiten. Wij hopen dat onze supporters opnieuw talrijk aanwezig zullen zijn.