KVK Tienen – THES Sport: 4-0

Coach Lauryssen begon met Naqqadi en Keulen in de basis. Die laatste was verlost van zijn blessure die hem enkele maanden aan de kant hield. Voor doelman Boets en M Vermijl kwam deze wedstrijd nog te vroeg. Vanhaeren keek zijn ex-ploeg in de ogen. Voor de wedstrijd had KVK Tienen twee punten minder dan Thes. De heenwedstrijd werd overtuigend gewonnen met 4-1.

De wedstrijd begon met een studieronde waarin weinig gebeurde. Het eerste grote gevaar daarna werd bij de thuisploeg meteen beloond met een doelpunt na een klein kwartier op de klok. Ook daarna was KVK Tienen door twee doelpunten in amper één minuut heel efficiënt. Na 20 minuten voetballen stond Thes al 3-0 in het krijt.

Er werd ingegrepen bij de Looienaars. Naqqadi ging van het veld en L Vermijl kwam in zijn plaats. Dat loonde ook want Thes kreeg nadien enkele kansen. De grootste was voor Vanhaeren die een voorzet van Keulen net naast doel trapte. Aan de overkant was het even later wel raak. Ze scoorde een vierde keer in de eerste helft. Het laatste gevaar in de eerste helft was een schot van Jeunen die na een hoekschop over doel trapte. Het stond aan de rust 4-0 in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede helft trok Thes volledig naar zich toe. De goede bedoelingen waren er, maar grote kansen werden er niet gecreëerd. Met nog een half uur te spelen drongen de Looienaars meer en meer aan. Het was opnieuw Jeunen die een afvallende bal voor zijn rekening nam. Jammer genoeg verdween die ook deze keer niet in doel. Daarna was het de ingevallen Mele met een goede voorzet naar de ook ingevallen Voca. Hij kon zijn voet net niet tegen de bal plaatsen.

Thes kon niet meer scoren en keerde zonder punten huiswaarts. Enkele vermijdbare doelpunten lagen aan de basis van dit puntenverlies. Zaterdag krijgen we een kans om dat recht te zetten. Dan komt Excelsior Virton op bezoek. Die wedstrijd is om 20:30 en ook de week daarna speelt Thes opnieuw een thuiswedstrijd. Twee thuiswedstrijden op rij waarin we onze supporters meer dan ooit nodig hebben. Te beginnen deze week.