THES Sport – Winkel Sport: 2-0

Het was de tweede thuiswedstrijd in evenveel weken voor de Looienaars. De vorige tegen Excelsior Virton werd gewonnen en die lijn wilden ze tegen Winkel Sport graag doortrekken. Door de afwezigheid van Naqqadi en L Vermijl kwamen Swinnen en Truyers in de basis. Swinnen kwam terug uit schorsing en Truyers zag zijn knappe invalbeurt van vorige week beloond worden met een basisplaats. Bij winst kwam Thes tot op vier punten van Winkel Sport.

Het eerste gevaar kwam via de bezoekers. Het was Vanaken die tot twee keer toe heerser was in het luchtruim en de voorzetten telkens onschadelijk maakte. In de actie die daarop volgde, was Vanhaeren sneller dan zijn belager. Ook de laatste verdediger ging hij vlot voorbij. Die haalde Vanhaeren duidelijk neer en kreeg daar maar een gele kaart voor. Ongeloof op de Looise bank, op het veld en op de tribune.

Winkel Sport kon nadien bijna scoren. In eerste instantie was het doelman Roekaerts met de redding en in tweede instantie was Keulen op tijd om de bal uit doel te weren. Thes nam nadien de wedstrijd in handen waardoor de bezoekers vooral achter de bal moesten lopen. Het eerste grote gevaar kwam via Mele die met een knappe sneller was dan zijn tegenstander. Ook op hem werd een fout gemaakt. De vrije trap die daarop volgde, werd door Voca over doel getrapt.

Net voor rust kwam dan toch die verdiende voorsprong. Jeunen werd bij een hoekschop vergeten aan de tweede paal en werkte goed af in doel. In de laatste twee wedstrijden is hij nu al goed voor vier doelpunten. Aan de rust stond Thes 1-0 voor. Als er in de tweede helft geen doelpunt voor Winkel Sport kwam, was een tweede overwinning op rij een feit.

De tweede helft begon uitstekend voor de thuisploeg. Goed samenspel tussen Vanhaeren en Voca bracht de flankaanvaller in het strafschopgebied. Daar ging hij op wandel en werkte nadien beheerst af. Een aanvaller van Winkel Sport verraste even later bijna doelman Roekaerts. Een doelpunt werd vermeden, maar er kwam wel nog een hoekschop van. Die werd gelukkig goed verwerkt door de Looise verdediging.

Ook aan de overkant kwam er ook een hoekschop. Voca ging achter de bal staan. Jammer genoeg kon er niemand afmaken. In de herneming ging het schot van Truyers niet tussen de palen. Winkel Sport zocht nog een aansluitingstreffer, maar die kwam er niet. Een goed georganiseerd blok van de Looienaars was daar de oorzaak van. De 2-0 bleef zo op het bord staan.

Een verdiende overwinning voor Thes en daardoor behaalden ze zes op zes. Er werd nadien nog stevig gevierd met de supporters. Volgende week gaan de Looienaars op bezoek bij URSL Visé. Die wedstrijd is zondag 3 maart om 15:00 uur. Zij staan op de laatste plaats in de rangschikking, maar van onderschatting zal er geen sprake zijn. Hopelijk zorgen de meegereisde supporters voor het verschil.