THES Sport – AA Gent U23: 2-1

Het was de tweede thuiswedstrijd in vijf dagen voor de Looienaars. Ondanks dat vond coach Lauryssen het niet nodig om wijzigingen door te voeren. Thes zat in een goede flow en wou die graag doortrekken tegen de beloften van AA Gent. Bij winst werd er in de stand een uitstekende zaak gedaan. Ze wisten dus wat hen te doen stond.

Thes begon bijzonder efficiënt aan de wedstrijd. Het eerste schot richting doel werd meteen een doelpunt. Het was man in vorm Jeunen die de thuisploeg op voorsprong bracht. Aan de overkant moest doelman Roekaerts zijn ploeg overeind houden met een goede redding. Hij zorgde ervoor dat de voorsprong op het bord bleef staan. Ook daarna was de 19-jarige doelman opnieuw belangrijk door een uitstekende redding uit zijn hoed te toveren.

Bij Thes wisten ze dan weer wel te scoren. Swinnen stuurde Voca diep. Hij vond L Vermijl in het strafschopgebied die goed afmaakte. Daarna probeerde Voca het zelf. Zijn schot belandde jammer genoeg op de paal. De bezoekers maakten dan toch de aansluitingstreffer iets voor de rust. Geen man overboord, maar toch zagen we het liever niet gebeuren. Het antwoord van Thes was een lange bal naar Jeunen. Hij trapte net over doel.

Ei zo na scoorde Thes een derde keer in de eerste helft. In de blessuretijd dwong Jeunen nog een hoekschop af. Het was Voca die hem voor zijn rekening nam en de bal belandde na enige tijd bij L Vermijl. Hij probeerde het vanop een afstand en zag zijn schot tegen de pal uit elkaar spatten. De ruststand was 2-1, maar die had zomaar 3-1 kunnen zijn.

Ook in de tweede helft was Thes meteen gevaarlijk. Een schot van alweer L Vermijl werd gepakt door de doelman. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd het spel van beide partijen slordiger en werden er ook meer fouten gemaakt. Vooral Vanhaeren en Jeunen moesten het ontgelden. AA Gent U23 zocht de opening, maar vond die niet. Één keer hield men in Tessenderlo even de adem dicht. M Vermijl kwam nog net optijd om de gelijkmaker te vermijden.

Nadien was het de beurt aan Thes. Vanhaeren met een prima pass naar Jeunen al kon hij deze keer niet scoren. Daarna was hij zelf de aangever. De bal ging goed naar Symons en die trapte in het zijnet. Doelman Roekaerts moest even later alles uit de kast halen. Een afgeweken bal kwam zijn richting uit en hield die uit zijn doel. Hij bewees meerdere keren dat hij een zeer betrouwbaar sluitstuk was in het Looise doel.

Bij we volgende aanval was het M Vermijl die zijn ploeg rechthield met een uitstekende verdedigende actie. In de toegevoegde tijd kreeg een speler van AA Gent U23 nog een rode kaart omdat hij Stalmans tegen de grond werkte. Thes won de wedstrijd dankzij een collectieve glansprestatie. Als we één namen moeten opnoemen is het toch wel doelman Roekaerts die mee de grondlegger was geweest van deze belangrijke overwinning.

Door de overwinning komen de Looienaars opnieuw de top-10 binnen. Dit weekend spelen ze terug een uitwedstrijd. Op het veld van KVK Tienen geven ze partij aan de beloften van OH Leuven. Die wedstrijd wordt zondag afgetrapt om 15:00 uur. Bij winst zou Thes 9 op 9 pakken en ligt de top-5 zelfs binnen handbereik.