Dessel Sport – THES Sport: 5-1

De Looienaars konden geen beroep doen op kapitein Hulsmans en Kerckhofs. Zij werden vervangen door Symons en Vanhaeren die vorige week dan weer ontbraken. Thes zat in een goede flow en verloor hun laatste drie (uit)wedstrijden niet. Bij winst sprong Thes zelfs over Dessel Sport in het klassement.

In het openingsbegin was de thuisploeg tot twee keer toe heel gevaarlijk. Bij de tweede poging voorkwam Keulen met een goede tussenkomst een vroege voorsprong voor Dessel Sport. Diezelfde Keulen kwam daarna opnieuw in beeld. Hij gaf zijn tegenstander die de bal niet wilde teruggeven bij een inworp een lichte duw. De scheidsrechter greep meteen naar zijn achterzak en kende geen genade. De verdediger kreeg een rode kaart en zag zo na amper een kwartier spelen zijn wedstrijd vroegtijdig beëindigd worden.

Na de rode kaart was het eenrichtingsverkeer in Dessel. Pas na een half uur voetballen kwam dan toch de voorsprong voor de thuisploeg. Nadien greep coach Lauryssen in door Truyers in het veld te brengen. Swinnen kreeg een bal vol in het gelaat en werd uit voorzorg naar de kant gehaald. Thes had zeker reden tot klagen. Tot twee keer toe werd hen een strafschop ontnomen. In de eerste helft zagen we behalve het doelpunt weinig kansen. 1-0 was dan ook een logische ruststand.

In de tweede helft ging de eerste kans er meteen in voor Dessel Sport. Doelman Roekaerts kon net niet bij een hard afstandsschot van de thuisploeg en het stond al vroeg na de rust 2-0. M Vermijl vermeed even later met een goede tackle een derde doelpunt. Uitstel is geen afstel want even later viel het derde doelpunt dan toch. Thes antwoordde met een lange bal voor L Vermijl. Hij was sneller en slimmer dan twee verdedigers. Jammer genoeg kon hij niet scoren en ook Vanhaeren kon niet raak treffen in de herneming.

Met iets minder dan tien minuten op de klok viel de aansluitingstreffer dan toch. Een hoekschop bleef hangen in het strafschopgebied en via M Vermijl ging de bal naar Symons die afwerkte. Amper één minuut later scoorde Dessel Sport opnieuw en zo gingen de boeken definitief toe. Zeker als in de laatste minuut de thuisploeg een vijfde keer wist te scoren.

Thes heeft nu twee thuiswedstrijden op het programma staan. Op woensdag 17 april komen de beloften van AA Gent op bezoek, maar vier dagen eerder komt Cappellen FC naar Tessenderlo. Die wedstrijd is nu zaterdag en begint om 19:30 uur. Wij rekenen op onze supporters om de ploeg naar de drie punten te schreeuwen.