Thes Sport – Antwerp U23: 2-1

Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Doelman Herbots keek de bal uit het doel. Iets later voor de eerste keer echte opschudding. De Looienaars moesten een strafschop krijgen, maar de wedstrijdleiding weigerde om de bal op de stip te leggen. Ook even later bij een duidelijke fout op Mehanovic werd er niet gereageerd.

Thes was duidelijk beter en werd ook beloond met een doelpunt. Een knappe actie van Naqqadi die Mehanovic vond. De aanvaller scoorde zijn eerste officiële doelpunt in Looise loondienst. Antwerp U23 reageerde meteen. Het eerste gevaar was al meteen raak. Het stond 1-1 na dik 20 minuten gespeeld te hebben.

Er werd veel gekibbeld op het middenveld, maar de grote kansen in de eerste helft bleven uit. Het laatste gevaar voor rust kwam van de thuisploeg. Naqqadi vond Jeunen met een lange bal. De Antwerpse doelman kwam goed tussen en vermeed een Looise voorsprong aan de rust.

Bij Thes bleef Mehanovic in de kleedkamer. Symons was zijn vervanger. Thes trok de goede lijn in de eerste helft door en was ook in de tweede helft de betere ploeg. Swinnen probeerde het vanop een afstand maar schoot net naast.

Antwerp U23 kwam beter in de wedstrijd en dreigde ook enkele keren. Herbots redde de meubelen. Een doorgebroken speler ging alleen op de Looise doelman af, maar die kwam prima tussen. Aan de overkant was het kapitein Hulsmans die zijn voet net niet tegen een voorzet van Naqqadi kon zetten.

Met nog een kwartier op de klok werd Coeckelbergs ingebracht. Hij maakte zijn debuut in het shirt van Thes. De thuisploeg bleef aandringen en ging op zoek naar de voorsprong. Jammer genoeg ging Antwerp U23 niet mee in dat verhaal en probeerde op alle mogelijke manieren het aanvallende spel van Thes te beperken tot frustratie van de Looienaars.

Thes bleef drukken en kreeg in de laatste minuut een strafschop waar het recht op had. Symons werd foutief neergehaald en de bal ging op de stip. Het was Vanaken die zijn verantwoordelijkheid nam en achter de bal ging staan. Hij had vertrouwen en trapte de bal zelfzeker tegen de netten.

Na het laatste fluitsignaal was de ontlading enorm. Zowel op als naast het veld werd er gretig gevierd. Thes wint zo zijn eerste thuiswedstrijd en begint de competitie met 3 op 6. Volgende week geen competitievoetbal voor de Looienaars.

Zaterdag spelen ze een bekerwedstrijd tegen Racing Mechelen. De laatste horde voor de topclubs de trommel ingaan. Net zoals in de vorige ronde, speelt Thes ook nu thuis. Er wordt in Tessenderlo afgetrapt om 20:00 uur.