KVK WELLEN – THES SPORT: 0-3

Het eerste gevaar was er voor de Looienaars die al snel lieten zien waarvoor ze kwamen: winnen. Het duurde dan ook niet lang of Thes scoorde een eerste keer. De assist kwam er door Swinnen die goed Mehanovic vond. Hij scoorde zijn eerste doelpunt voor Thes. De bezoekers uit Tessenderlo waren heer en meester in het openingsbegin. Swinnen was even later bijna zelf doelpuntenmaker. Zijn schot ging jammer genoeg over het doel.

Thes kreeg een zoveelste hoekschop. De voorzet van Voca belandde bij M Vermijl die de bal richting het doel trapte. De bal vertrok prima alleen stond er nog een speler van KVK Wellen in de weg. Het bleef voorlopig 0-1. Heel lang was dat wel niet, want na iets meer dan 10 minuten voetballen werd Jeunen geraakt in het strafschopgebied. Het was Mehanovic die zijn tweede doelpunt van de avond maakte. Thes zat na nog geen kwartier te spelen meteen op rozen.

De 0-3 hing in de lucht, maar in de eerste helft werd niet meer gescoord. De tweede helft begon met gevaar van de thuisploeg. Doelman Herbots zat goed in de hoek om een schot richting zijn doel te stoppen. Hij was vastberaden om geen enkel doelpunt binnen te laten. Even later was hij daar opnieuw en ook deze keer hield hij zijn netten voorlopig schoon.

Daarna was het opnieuw de beurt aan Thes om gevaarlijk te zijn. Voca met een voorzet, maar niemand die er zijn voet kon tegenzetten. Enkele ogenblikken later ging het schot van L Vermijl net naast. Ook Jeunen probeerde het daarna, hij zocht en vond de winkelhaak. Dat was ook het geval voor de doelman van KVK Wellen die er een hoekschop van maakte.

Op een volgende hoekschop even later was het Vanaken die kon scoren met het hoofd. Net zoals tegen RC Hades wist de 33-jarige verdediger opnieuw te scoren met het hoofd op een hoekschop. Ook L Vermijl wilde graag op het scorebord. Hij werd heel goed diepgestuurd door Jeunen. Hij vond de doelman op zijn weg. Daarna probeerde ook Keulen om te scoren. Diezelfde L Vermijl gaf de bal na een knappe solo aan de Nederlandse flankverdediger die op de deklat trapte.

Om het laatste kwartier vol te maken, werden er door coach Annys acht nieuwe spelers ingebracht. Die hebben geen verschil kunnen maken. Naar mate het einde naderde, werd het spel bij beide ploegen wat slordiger. Bij Thes hadden ze hun schaapjes al op het droge waardoor er niets meer hoefde.

Coach Annys won met 0-3 van zijn ex-ploeg en mag tevreden terugblikken op de oefenpartij. Dit weekend is er geen wedstrijd voor de Looienaars. Volgende week woensdag speelt Thes in Tessenderlo tegen Cappellen FC. Er zal worden afgetrapt om 20:00 uur.