THES SPORT – KNOKKE: 2-1

De eerste kans voor de thuisploeg was al meteen de goede. Een perfecte voorzet van kapitein Hulsmans en een al even perfecte kopbal van Bertaccini. Het stond al vroeg 1-0 in het voordeel van de Looienaars. Even later was het opnieuw Bertaccini die goed zijn snelheid gebruikte. Zijn schot werd gered door de doelman en in de herneming was het Glodi Mbayo die probeerde, het werd een hoekschop.

De bezoekers uit Knokke staken af en toe hun neus aan het venster. Telkens werd er door Thes goed (uit)verdedigd. Af en toe had het een goede Valkenaers nodig die zijn ploeg overeind hield. Hij bewees nog maar eens zijn waarde tussen de palen.

Net voor rust kon Thes de score verdubbelen. Net zoals vorige week was het nu opnieuw Glodi Mbayo die de weg naar het doel vond. Jammer genoeg kon ook Knokke nog voor rust de aansluitingstreffer maken.

De tweede helft begon in de gietende regen en met twee ploegen die elkaar waard waren. Het spel ging op neer, maar gevaar werd er niet meer gecreëerd. Bij nog een half uur te spelen werd Jeunen erin gebracht. Hij was al meteen belangrijk want voorkwam zowaar de gelijkmaker.

Het Looise meubelstuk verlengde afgelopen week zijn contract en had er duidelijk zin in. Even later wilde hij zich opnieuw tonen. Vanop de middelijn wou hij zowaar de bal over de doelman trappen, zijn schot ging maar net over.

Nadien was het de beurt aan Knokke. Hun antwoord was een bal op de paal. Aan de overkant had Bertaccini nog enkele goede kansen. Jammer genoeg bleef het bij één doelpunt voor de aanvaller.

Ponet had vijf minuten voor tijd de 3-1 aan de voeten. Hij werd in het veld gebracht voor Glodi Mbayo, maar bij zijn schot kwam de doelman van Knokke goed tussen. Nadien ging de aandacht opnieuw naar Jeunen. Al was het wel niet op de manier dat hij gehoopt had. De aanvallende middenvelder voelde opnieuw iets in zijn been en besloot om de wedstrijd vroegtijdig te staken. Het is nog afwachten op het verdict.

In het slot was Valkenaers weer belangrijk. De overwinning werd over de streep getrokken en de tweede thuisoverwinning op rij was een feit. In de laatste drie wedstrijden verloren de Looienaars er geen enkele en ze pakken nu een mooie 7 op 9. Op Paasdag maakt Thes de verplaatsing naar Tienen en speelt het tegen OH Leuven U23.