Thes Sport – Racing Mechelen: 2-0

Mits een overwinning kwam Thes in de volgende ronde uit tegen een ploeg uit 1A. De Looienaars wisten dus wat te doen in de bekerwedstrijd tegen Racing Mechelen. Mehanovic bleef uit voorzorg aan de kant. In zijn plaats kwam Symons aan de aftrap.

Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Het antwoord daarop was een voorzet van Keulen die net over doel waaide. Even later was het opnieuw Thes dat dreigde. Symons gaf een steekpass naar Voca. Hij omzeilde alles en iedereen. De hoek was iets te scherp, maar toch vond hij de paal nog. Door beide kansen werd Thes gevaarlijker.

De volgende kans kwam er via Naqqadi. De Mechelse doelman pakte goed en vermeed een Looise voorsprong. Daarna was Naqqadi de aangever op Symons, hij schoot op de doelman. Ook Jeunen probeerde te scoren. Op een voorzet van alweer Naqqadi was de 33-jarige aanvallende middenvelder net te laat. Diezelfde Jeunen probeerde het enkele ogenblikken nog een keer met een afstandsschot. De doelman van de bezoekers had er deze keer geen moeite mee.

Thes was duidelijk heer en meester in de eerste helft. Het enige wat ontbrak, waren doelpunten. De Looienaars gingen met een goed gevoel de kleedkamer in. 0-0 bij de rust, maar het vertrouwen bij Thes was groot. Ook in de tweede helft was het enkel Thes dat de klok sloeg.

Op een haarscherpe counter was het Voca die in twee keer de netten net niet deed trillen. M Vermijl gaf even later het goede voorbeeld. Hij verwekte een vrije trap van Voca goed in doel en Thes kwam terecht op voorsprong. Bijna was Naqqadi daar met de dubbele voorsprong. Een voetreflex van de doelman gooide roet in het eten. Een prima redding die nodig was of het stond 2-0.

Racing Mechelen antwoordde met een afgeweken schot dat gelukkig voor de Looienaars niet in doel verdween. Nadien kwamen ze nog een tweede keer met de schrik vrij. De bal zoefde maar net langs doel. Het sein voor de thuisploeg om opnieuw te gaan dreigen.

Dat deden ze ook. Het was Voca die zijn goede wedstrijd beloondde met een doelpunt. Hij profiteerde van Mechels balverlies en kende geen genade. 2-0 en de boeken gingen toe. Hij werd met één doelpunt en één assist dan ook man van de wedstrijd. De kopjes gingen aan de overkant naar beneden.

Racing Mechelen drong nog aan, maar bij Thes hielde ze het achterin prima dicht. De wedstrijd kabbelde naar het einde en coach Annys gunde Mehanovic, Truyers en Coeckelbergs nog wat speelminuten. Thes scoorde bijna ook een derde keer. De bal werd nog van de lijn gekeerd en zo bleef het 2-0.

Morgen al kennen de Looienaars hun tegenstander in de 16e finales van de Croky Cup. Rond de middag wordt er geloot en dan weten ze tegen welke eersteklasser ze het moeten gaan opnemen. Woensdag volgt op het veld van La Louvière een inhaalwedstrijd. Er wordt afgetrapt om 20:00 uur.