OH Leuven U23 – THES Sport: 2-3

Na twee thuiswedstrijden op rij was het weer tijd voor een wedstrijd op verplaatsing. In Tienen speelden de Looienaars tegen de beloften van OH Leuven. Zij bengelen onderin het klassement terwijl Thes de weg naar boven terug heeft ingezet. Bij een overwinning deed Thes een heel goede zaak met het oog op de top-5.

In de basisploeg van coach Lauryssen zagen we dat doelman Boets opnieuw een plek onder de lat had. Verder was ook Symons opnieuw te zien in de basis. Hij scoorde drie keer in de laatste drie wedstrijden en was stilaan op dreef. Stond hij ook deze keer op het scorebord?

De wedstrijd begon heel goed voor Thes. Twee enorme kansen werden door Voca en Jeunen jammer genoeg niet verzilverd. Daarna werd er aan de overkant wel gescoord. OH Leuven stond na zo’n 20 minuten voetballen 2-0 voor. Gelukkig gingen bij de bezoekers de kopjes niet naar beneden. De druk werd groter en even voor rust werd dat dan eindelijk beloond. Het was Vanhaeren die met een kopbal de aansluitingstreffer maakte en de stand naar 2-1 terugbracht. Dat was ook de ruststand.

De tweede helft begon beter voor de Looienaars. Ze waren duidelijk niet tevreden met die achterstand en zorgde voor de ene aanval achter de andere. In de tweede helft was het dan ook eenrichtingsverkeer in het voordeel van Thes. Enkel een doelpunt ontbrak nog. Lang duurde het wel niet voordat de Looise druk beloond werd.

Het was Symons die net zoals vorig weekend de weg naar het doel vond. Hij keek goed naar Vanhaeren, want ook hij scoorde met het hoofd. Dankzij zijn doelpunt stond het 2-2 en was alles weer te herdoen. Slechts enkele minuten later scoorde Thes alweer. Nu was het Swinnen die de voorsprong op het bord zette. Een collectieve beloning na een weerbare prestatie van de bezoekers uit Tessenderlo. Iets wat we graag zagen gebeuren.

In de slotfase moest OH Leuven U23 nog met één speler minder de wedstrijd uitdoen omdat iemand een tweede gele kaart kreeg. Door de numerieke minderheid waren ze niet meer in staat om Thes pijn te doen. De 2-3 bleef op het bord staan. De Looienaars wonnen nu al drie wedstrijden achter elkaar en schuiven alweer op in het klassement.

Momenteel nemen ze de achtste plaats over van AA Gent U23 en heeft het zelfs meerdere andere ploegen in het vizier. Het verschil tussen Thes en plek vijf is amper 3 punten. Met nog drie wedstrijden te gaan, ziet het er allemaal weer wat rooskleuriger uit. De eerste van die drie wedstrijden is een thuiswedstrijd tegen Hoogstraten VV. Aftrap nu zaterdag om 19:30 uur.