THES Sport – Hoogstraten VV: 2-2

Coach Lauryssen was tevreden over de ploeg van vorig weekend, dus liet hij dezelfde spelers ook gisteren opdraven. Dat wil zeggen Symons en Vanhaeren in de aanval en Boets opnieuw in doel. Bij winst van de Looienaars werd het onderlinge verschil teruggeschroefd naar amper één punt en hadden ze zicht op de top-5. Onder een stralende lentezon werd er in Tessenderlo afgetrapt.

De eerste kans was voor de thuisploeg. Het was Jeunen die hard op de doelman trapte die er vervolgens een hoekschop van maakte. Daarna was het de beurt aan Voca. Met een knappe solo ging hij voorbij zijn tegenstander, maar op zijn voorzet werd jammer genoeg geen ploeggenoot gevonden. Even later was alweer Jeunen van de partij. Hij zette een goede combinatie op met L Vermijl. Ook dat werd een hoekschop. Thes bleef Hoogstraten VV achteruit duwen en werd steeds gevaarlijker.

Toch stond het helemaal tegen de gang van het spel in 0-1. De bezoekers kwamen in de eerste helft één keer in het strafschopgebied van Thes en dat was genoeg. De Looienaars wilden de achterstand snel ongedaan maken. Het was Kerckhofs die het van heel ver probeerde, maar zijn schot was iets te centraal. Daarna probeerde Jeunen hetzelfde. Ook zijn schot werd niet al te gevaarlijk. Jeunen wilde absoluut scoren want ook bij de volgende gevaarlijke aanval was hij betrokken. M Vermijl trapte een voorzet, maar jammer genoeg kopte Jeunen naast het doel. Het stond aan de rust 0-1

In de tweede helft ging Thes verder op hetzelfde elan. L Vermijl dribbelde alles en iedereen voorbij en gaf de bal aan Vanhaeren die de gelijkmaker op het bord zette. Aan de overkant was het nadien bijna opnieuw raak. Doelman Boets pakte goed. Op de tegenaanval scoorde Thes een tweede keer. Het was Jeunen die dan toch zijn doelpunt wist te maken. Met een kanonskogel maakte hij er 2-1 van.

Tien minuten later scoorde ook de bezoekers een tweede keer. Thes was de betere ploeg, maar de efficiënte ontbrak. Aan de overkant hing de 2-3 in de lucht. Een verre trap van Hoogstraten VV belandde op de paal en Thes kwam met de schrik vrij. Ook in de laatste minuut ging een aanvaller van Hoogstraten VV alleen op doelman Boets af. Hij kwam heel goed uit waardoor de speler naast doel schoot. In de toegevoegde tijd had L Vermijl nog een kans, maar hij trapte over.

En zo kregen beide ploegen een punt na afloop van de wedstrijd. Thes pakt zo 10 op 12 en mag heel tevreden terugkijken naar de voorbije weken. In de laatste vier wedstrijden werden er maar liefst twaalf doelpunten gescoord. Volgende week spelen de Looienaars vrijdag al. Dan gaan ze naar Charleroi om een wedstrijd te spelen tegen Sporting Charleroi U23. De wedstrijd wordt vrijdag afgetrapt om 20:00 uur.