THES Sport – Knokke FC: 4-2

De basisopstelling werd flink door elkaar geschud. Kapitein Hulsmans kwam opnieuw in de ploeg en Truyers mocht samen met L Vermijl voor het eerst dit seizoen starten. Het werd tijd dat er nog eens gewonnen werd. De West-Vlamingen van de kuststad moesten het kind van de rekening worden.

Thes begon prima aan de wedstrijd. Amper drie minuten hadden ze nodig om te scoren. Een vrije trap van Voca werd door een speler van Knokke FC doorgekopt en Vanaken stond op de goede plaats om de bal in doel te deviëren. Ook bij de tweede kans was het bijna raak. Jeunen kon een voorzet niet goed genoeg raken. Knokke FC zag bijna tegen een dubbele achterstand aan.

De eerste kans voor de bezoekers was ook meteen raak. Na dik tien minuten op de klok stonden de bordjes al terug gelijk. Twee efficiënte ploegen die elkaar niet veel ruimte gaven. Dat beloofde in het vervolg van de wedstrijd. De Looienaars gingen opnieuw op zoek naar de voorsprong. Een hoekschop van Voca belandde bij Jeunen. Hij kopte richting de doelman die een goede redding in huis moest hebben.

Even later kreeg Naqqadi een lange bal. Hij had te veel tijd nodig en kon niet scoren. Thes kreeg de ene hoekschop na de andere. Alweer Jeunen werd goed bereikt. Deze keer kopte hij rakelings naast. De thuisploeg vergat zichzelf te belonen. Iets wat de bezoekers wel deden. Zij kregen amper kansen, maar de kansen die ze kregen, werden wel verzilverd.

Thes moest voor het eerst in de wedstrijd achtervolgen. Iets wat duidelijk niet naar hun zin was. Ze gingen meteen voor de gelijkmaker. Symons bracht Thes bijna langszij. Een schot werd gelost door de doelman. De 22-jarige aanvaller trapte op doel, maar een verdediger van Knokke FC hielp zijn doelman en vermeed een doelpunt. Scoren lukte voor Jeunen wel. Hij passeerde de doelman iets later en bracht Thes verdiend op gelijke hoogte. Tijdens de rust stond het 2-2.

In het begin van de tweede helft kwamen ze goed weg. Knokke FC kopte enkele centimeters naast het doel van doelman Herbots. Ook daarna was het Knokke FC gevaarlijk werd. Een vrije trap werd op de onderkant van de lat getrapt. Het werd even heel warm in het Looise strafschopgebied.

L Vermijl werd naar de kant gehaald voor Bah. Hij had tien minuten nodig om zijn stempel te drukken. Hij scoorde zijn eerste doelpunt voor Thes en bracht zo de Looienaars opnieuw op voorsprong. Doelman Herbots was daarna belangrijk om de 3-3 te voorkomen. Hij ranselde een bal uit zijn hoek en was opnieuw belangrijk voor Thes.

Ook Mehanovic werd het veld ingestuurd. Hij zette in blessuretijd de 4-2 en eindstand op het bord. De eerste overwinning sinds lange tijd werd op en naast het veld gretig gevierd. Zo werd de maand november met een positieve noot afgesloten. In december komen er nog drie wedstrijden aan. Te beginnen met volgende week zondag op het veld van Winkel Sport.