Interview Arno Smeyers: “Ik heb het naar mijn zin bij Thes”

Een beetje op de achtergrond, maar daarom zeker niet minder populair. Arno werd door de supporters gekozen om als eerste geïnterviewd te worden. Waarom? Dat werd na enkele minuten praten al snel duidelijk. We stelden 18 vragen aan onze 18-jarige reservedoelman die elke seconde van de dag aan voetbal denkt.


Je bent als eerste gekozen door de supporters zelf, wat doet dat met jou?
“Dat is een heel fijn gevoel. Dat wil ook wel zeggen dat de supporters mij graag hebben. Het is heel mooi om dat nu zelf te mogen ondervinden.”

Heb je het naar je zin bij Thes?
“Ik heb het zeker naar mijn zin hier! Met de spelers en ook alle stafleden heb ik een heel goede band. Met iedereen kan ik het wel goed vinden en ikzelf voel me ook supergoed bij Thes.”

Waar speel je volgend seizoen?
“Voorlopig heb ik daar zelf nog geen antwoord op. Zoals ik net al zei, voel ik me bij Thes supergoed dus wie weet.”

Is een verlengd verblijf bij Thes een optie?
“Dat is zeker een optie. Na het seizoen gaan we alle opties bekijken, maar ik wil hier zeker blijven. We zullen zien wat de tijd brengt.”

Heeft het vertrek van Arno Valkenaers invloed op jouw beslissing?
“Nee, dat heeft niet echt een invloed. Ik kan het persoonlijk ook heel goed vinden met hem. Je moet altijd strijden voor je plaats onder de lat en er is altijd concurrentie, wat ook heel normaal is.”

“Ik noem hem trouwens ‘Valkie’ en hij mij ‘Smekke’ omdat we beide dezelfde voornaam hebben. We zien mekaar dus zeker niet als vijanden maar als vrienden.”

Je speelt dit seizoen bijzonder weinig, wringt dat soms?
“Uiteindelijk ben ik hier gekomen als reservedoelman dus dat wist ik op voorhand. Ik krijg genoeg speelminuten bij de beloften waar ik elke wedstrijd speel. Dat wil wel niet zeggen dat mijn ambitie niet hoger ligt. Elke wedstrijd en elke training geef ik altijd het beste van mezelf.”

Hoe gedreven ben je? Deze vraag kregen we van jouw zus Zoë die ons vertelde dat voetbal altijd op nummer 1 staat.
“Oh dat is heel fijn om te horen. Ik ben inderdaad heel gedreven. Sinds mijn vijf jaar speel ik voetbal dus dat zegt ook al wel genoeg. Ik probeer elke dag het beste van mezelf te geven. Ik kijk ook enorm veel voetbalwedstrijden en ben er dagelijks mee bezig. Met voetbal sta ik op en ga ermee slapen.”

“Met mijn zus heb ik ook een heel goede band. We kunnen alles tegen elkaar zeggen en steunen elkaar door dik en dun. Ook al is ze zeven jaar ouder dan mij.”

Met wie in de spelersgroep heb je de beste band?
“Ik heb met iedereen wel een goede band dus om nu één naam te noemen is nogal moeilijk. Onderling zit de sfeer ook super en ik kan met iedereen goed overweg.”

Wie heeft de beste humor in de spelersgroep?
“Dan zou ik toch wel Tim (Jeunen) kunnen nemen als voorbeeld. Die kan er wel wat van. Senne (Brugmans) is af en toe ook wel goed voor een leuk grapje. Zij steken er wel bovenuit.”

Heb je zelf rituelen voor een wedstrijd?
“Nee, geen speciale rituelen. Die dingen zijn niet echt aan mij besteed.”

Wie wint dit jaar de Champions League?
“Ik ben fan van Manchester City en denk ook dat zij de Champions League zullen winnen. Hun keeper Ederson, is mijn grote idool.”

Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Morgen spelen jullie tegen Hoogstraten VV: Wat is je pronostiek?
“Dan ga ik voor een 2-0 overwinning. Tegen Hoogstraten zouden we moeten kunnen winnen dus een 2-0 zou heel mooi zijn.”

Heb je nog een boodschap voor de fans?
“Steun de ploeg In goede en in minder goede tijden, dan zie ik het dit seizoen zeker goedkomen. We hebben de supporters nodig want zij zorgen voor dat extra duwtje in de rug.”


Tenslotte ga ik je vijf dilemma’s voorschotelen. Je trekt telkens twee kaartjes waar een dilemma opstaat en je kiest het meest passende voor jou.

Geen tanden meer hebben – Je haar zit altijd slecht
“Hier ga ik kiezen voor: ‘Je haar zit altijd slecht.’ Geen tanden meer hebben valt wel op en ook al wil je wel dat je haar altijd goed ligt, maar geen tanden meer hebben is toch nog erger. Hoe mijn haar eruit ziet vind ik wel belangrijk, maar in dit geval is de keuze heel snel gemaakt.”

Er zit altijd zand in je eten – Nooit meer iemand kunnen aanraken
“Dan ga ik voor: ‘Er zit altijd zand in je eten.’ Als je echt wil, kan je nog steeds je eten er tussenuit nemen, maar niemand meer kunnen aanraken is zeker niet fijn. Ik ben een sociaal persoon en ben graag met veel mensen omringt. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.”

Je bent altijd 3 uur te laat – Nooit je geboorteland kunnen verlaten
“Dan zou ik toch kiezen voor: ‘Nooit je geboorteland kunnen verlaten.’ Als ik een wedstrijd of training heb, is het wel belangrijk om op tijd te komen. Dat vind ik zelf ook wel belangrijk.”

Altijd slapen met slangen onder je bed – Je nagels zijn altijd 15 cm lang
“Nu kies ik: ‘Altijd slapen met slangen onder je bed.’ Er staat niet bij of die slangen giftig zijn dus dat kan nog meevallen dan. Ik heb ook liever dat mijn nagels er goed verzorgd uitzien.”

Voor de rest van je leven alleen op een eiland leven – Nooit kunnen autorijden
“Ik gebruik mijn auto dagelijks, maar ik ga toch kiezen voor: ‘Nooit kunnen autorijden.’ Ergens alleen leven is maar saai en zou niks voor mij zijn. Dan ben ik veel liever met zoveel mogelijk mensen samen. Sociaal contact zou ik niet kunnen missen.”

KVV THES SPORT | SPORTLAAN, 3980 TESSENDERLO | INFO@THES-SPORT.BE