NINOVE – THES SPORT: 2-1

Door de schorsing van Swinnen (en de blessure van Jeunen) moest coach Witters bij zijn laatste wedstrijd nog stevig puzzelen op het middenveld. Hij bracht M Vermijl naar de rechterkant en kapitein Hulsmans centraal in het middenveld. Spruyt en Coomans waren samen met Vanaken de verdedigers van dienst.

Die verdedigers kregen het eerste werk tijdens de wedstrijd. De eerste twee kansen noteerden we bij de thuisploeg. Twee keer bleef het bij een serieuze waarschuwing.

Door de degradatie was het voor Ninove de laatste wedstrijd in 1e Nationale. Daarom wilde ze het thuispubliek nog één keer verwennen. Zij waren de beste ploeg in het openingskwartier.

Een voorzet van Voca in minuut 22 was het eerste Looise gevaar. Daarna was dat een schot van Naqqadi dat door de doelman in hoekschop belandde. Daardoor kwam Thes beter in de wedstrijd, maar in de eerste helft werd er niet gescoord.

Er werd ingegrepen tijdens de rust. Naqqadi en L Vermijl bleven in de kleedkamer. Hun vervangers waren Ponet en Troonbeeckx. Thes nam ik de tweede helft het initiatief. Toch was het Ninove dat kon scoren.

Lang was het niet wachten op het Looise antwoord. Een perfecte bal van kapitein Hulsmans door de as van de verdediging kwam bij Bertaccini. Hij maakte het goed af en na een uur voetballen stonden de bordjes weer in evenwicht.

Thes werd door de gelijkmaker beter. Alweer was het Ninove dat kon scoren. Daar bleef het ook bij en zo eindigde het seizoen van Thes met een nederlaag. Bij de Looienaars ontbrak de efficiëntie en scherpte voor doel, terwijl die bij de thuisploeg iets meer aanwezig was.

KVV THES SPORT | SPORTLAAN, 3980 TESSENDERLO | INFO@THES-SPORT.BE