LA LOUVIERE – THES: 1-1

De eerste grote kans noteren we pas in minuut 21. Valkenaers hield Thes goed overeind met een knappe voetreflex. Enkele ogenblikken later was het wel raak.

Thes liet zich na het openingsdoelpunt meer en meer wegdrukken en kreeg geen enkele kans meer bij elkaar gevoetbald.

Pas na het halfuur werden de Looienaars voor het eerst gevaarlijk. Bertaccini plaatste een knappe voorzet op de deklat. Die kans gaf hen duidelijk vertrouwen want de Looienaars kwamen nadien beter in de wedstrijd.

Voor rust was het enkel Thes dat nog gevaarlijk werd. De bal wilde er voorlopig niet in. We gingen rusten met een minieme achterstand.

Daar kwam in de tweede helft vrijwel onmiddellijk verandering in. Voca maakte er al snel 1-1 van.

La Louvière morste nadien met de kansen en ook op en naast het veld werd de sfeer grimmiger. De thuisploeg kreeg nog een terechte strafschop, maar die belandde op de paal.

Een handvol minuten voor tijd kreeg La Louvière nog een rode kaart. Een speler van de thuisploeg plantte zijn voet op die van Bertaccini en kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Thes kon in het slot niet profiteren van die man meer. Het werd een erg leuke wedstrijd voor de neutrale supporter en net zoals in de heenwedstrijd bleef het nu ook 1-1.