THES Sport – OH Leuven U23: 0-3

Van den Broeck kwam in de plaats van kapitein Hulsmans en ook Mehanovic en Naqqadi mochten starten. Kerckhofs ontbrak dan weer wegens familiale redenen. De voorbije drie wedstrijden werden thuis allemaal gewonnen door de Looienaars. Gisteren kwamen de beloften van OH Leuven langs.

Het eerste gevaar was voor Thes. Goed druk zetten werd beloond met een hoekschop. Even later was het Naqqadi die het probeerde. Beide kansen leverden niks op. Dan hadden de bezoekers meer geluk. De eerste echte kans van OH Leuven U23 ging meteen binnen. Ze kwamen één keer in de buurt van doelman Herbots en die moest zich meteen omdraaien.

Bij Thes gingen de kopjes niet naar beneden en ze gingen op zoek naar de gelijkmaker. Een vrije trap van Voca werd net naast doel gekopt. OH Leuven U23 antwoordde met bijna concreet doelgevaar. Deze keer redde Bilgin de meubelen. Hij had een prima tackle in huis.

Symons ging daarna alleen op de doelman af. Hij werd terecht foutief afgestopt door een verdediger van de bezoekers. Tot ieders grote verbazing kreeg de speler in kwestie een gele in plaats van een rode kaart. Met nog tien minuten te gaan in de tweede helft scoorde OH Leuven U23 een tweede keer. Het stond 0-2 bij de rust.

De tweede helft begon zonder Bah en Naqqadi. Die laatste kon zelfs de eerste helft niet volledig uitdoen. Mele en Bah waren de vervangers van dienst. De tweede helft begon OH Leuven U23 als de betere ploeg. Zij kregen de uitgelezen kans om de 0-3 te maken en de boeken helemaal toe te doen voor de Looienaars. Gelukkig werd er gemist en bleef Thes in de wedstrijd.

Coeckelbergs werd in het veld gebracht en toonde zich meteen. Een knappe actie op de linkerflank en een schot van afstand strandde op de dwarsligger. Daarna kregen de bezoekers ook nog een grote kans. Er werd in de tweede helft niet meer gescoord.

Tot in minuut 89 de bezoekers de 0-3 en eindstand vastlegden. Thes verloor kostbare punten en voor de eerste keer in Tessenderlo. Volgend weekend gaan we op bezoek bij Virton dat gisteren ook een thuisnederlaag heeft geleden. Beide ploegen zullen dus vol voor de winst gaan. Aftrap in de provincie Luxemburg om 20:00 uur.