THES Sport – WINKEL SPORT: 1-1

We zijn nog geen vijf minuten bezig of we noteren al het eerste gevaar van de Looienaars. Vanop hoekschop is het Mbayo die de afvallende bal over het doel schoot.

Daarna wordt het een beetje tegen de gang van het spel in 0-1. In de kluts ging de bal over doelman Valkenaers. Thes maakte er bijna direct nadien 1-1 van. Een goed aangesneden hoekschop werd door niemand van Thes binnengewerkt en de bal ging voorlangs.

Nog net voor rust werd de 0-2 vermeden door Valkenaers die een hard schot in de hoek nog uit zijn doel haalde. Het bleef zo 0-1 tijdens de rust waardoor in de tweede helft alles nog mogelijk was.

Thes ging duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Bijna was die een feit door Swinnen. Hij trapte een vrije trap knap in de hoek, maar de Winkelse doelman ranselde de bal alsnog uit zijn doel. Thes bleef aandringen, maar tot in het strafschopgebied van Winkel Sport kwam het niet meer. Naar mate het einde meer in zicht kwam, werd Thes gevaarlijker. Het eerste duidelijke signaal kwam van Bertaccini. Hij schoot op de deklat.

We gingen het slotkwartier in met een afgeblokt schot van Troonbeeckx. Even later kreeg diezelfde Troonbeeckx samen met een speler van Winkel Sport een rechtstreekse rode kaart. Beide ploegen moesten het de laatste minuten met 10 spelers doen.

Bij Thes lieten ze het zich niet aan hun hart komen en parkeerde op de helft van de bezoekers. Dat werd in minuut 91 eindelijk verzilverd. Een goed gemeten voorzet van Voca belandde op het hoofd van Bertaccini en hij maakte de gelijkmaker. Het was al het 20e competitiedoelpunt voor de 22-jarige aanvaller.

Op de volgende speeldag neemt Thes het op in en tegen Olympic Charleroi. De ploeg uit Henegouwen telt 9 punten meer dan Thes en is licht favoriet.