Sporting Charleroi U23 – THES Sport: 2-3

Coach Lauryssen zag geen redenen tot wisselen dus begon hij met dezelfde opstelling als vorige week. De Looienaars waren in uitstekende doen. De laatste vier wedstrijden werden niet verloren en dat mocht ook bij nummer vijf niet gebeuren. Bij winst kwam Thes tot op één punt van de top-5. Het onderlinge verschil tussen Sporting Charleroi U23 en Thes was zeven punten.

Al vroeg kwamen de Looienaars op achterstand. De eerste kans bij de thuisploeg werd meteen verzilverd. Ook werd het bijna al vroeg in de wedstrijd 2-0. Doelman Boets had een goede redding in huis en vermeed daardoor een dubbele achterstand. Enkele minuten later viel die dan toch. Gelukkig bleef Thes niet bij de pakken zitten. Symons zette meteen daarna de 2-1 op het bord. Hij bracht met een mooie trap over de doelman Thes terug in de wedstrijd.

Daar stopte het ook niet bij, want het werd voor rust nog 2-2. Het was diezelfde Symons die opnieuw wist te scoren. Een voorzet van Voca werd op het hoofd van de 22-jarige aanvaller geschilderd en hij maakte koelbloedig af. Sporting Charleroi U23 moest nog in de tweede helft met tien spelers verder. Iemand gaf Vanhaeren een duidelijke duw in de rug en kreeg geel. Hij ging ostentatief verhaal halen bij de scheidsrechter en kreeg daardoor een tweede gele kaart.

Symons ging op zoek naar zijn hattrick. Een heel mooie combinatie tussen Jeunen en L Vermijl was de aanleiding voor een grote kans voor Symons. Jammer genoeg schoot hij deze keer over doel. Een derde doelpunt in de eerste helft zou heel mooi geweest zijn, maar het werd Symons niet gegund. We gingen de kleedkamer in met een 2-2 gelijkspel.

De tweede helft was nauwelijks bezig op Thes profiteerde van de numerieke meerderheid. Het was Vanhaeren die Thes voor de eerste keer op voorsprong bracht. Het was de derde wedstrijd op rij waarin hij wist te scoren. Even later kwamen de beloften van Sporting Charleroi dreigen, maar Vanaken was een goede rots in de branding. Ook Jeunen wilde graag op het scorebord. Hij probeerde het van ver en scoorde bijna opnieuw. Ook op een hoekschop was hij heel dicht bij een doelpunt, maar zijn schot dat richting doel vetrok, werd afgeblokt.

Het laatste wapenfeit van de Looienaars kwam er door M Vermijl. Hij kopte bij een hoekschop de bal naast doel. Er werd niet meer gescoord en ook doelman Boets kreeg in de tweede helft weinig tot geen werk. Thes is zo de laatste vijf wedstrijden ongeslagen en doet volop mee in de top van het klassement. De laatste wedstrijd van de competitie is een thuiswedstrijd tegen Lokeren Temse. Die wedstrijd wordt volgende week zaterdag afgetrapt om 20:00 uur. Wij willen graag met onze supporters het seizoen op een heel mooie manier afsluiten. Afspraak zaterdag in Tessenderlo!