KAA GENT U23 – THES SPORT: 1-0

Het werd al snel 1-0. Die score bleef later ook heel de avond op het bord staan. De Gentse aanvaller was sneller dan zijn belager en werkte goed af. Thes al meteen op achtervolgen aangewezen.

Het antwoord van de Looienaars liet wel niet lang op zich wachten. Mbayo kon alleen op de doelman af, die verwerkte het schot van de jongeling in hoekschop. Op die hoekschop scheelde het geen haar of Vanaken had de bal binnen gebuffeld.

Het grootste gevaar kwam nadien van de thuisploeg. De bal werd nog goed door kapitein Hulsmans van de lijn gekeerd. Na 45 spelen stond het 1-0 in het voordeel van AA Gent U23.

In het begin van de tweede helft kregen beide clubs een goede kans. Toch werd er niet gescoord en bleef het 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. Er werden wat meer foutjes gemaakt en beide ploegen kwamen niet meer in het strafschopgebied van hun tegenstander.

En volgend doelpunt voor Gent werd een kwartier voor tijd verijdeld door opnieuw Hulsmans en Valkenaers, Thes deed nog mee. Bijna was de gelijkmaker een feit. Een goed aangesneden hoekschop van Swinnen werd niet verwerkt in doel. Thes werd nadien wel sterker en de gelijkmaker hing in de lucht.

Jammer genoeg kwam die er niet meer van. De jonkies van Gent doodde nadien de tijd op hun manier. Thes kan opnieuw niet winnen. Door de overwinning loopt Gent al 6 punten uit.

KVV THES SPORT | SPORTLAAN, 3980 TESSENDERLO | INFO@THES-SPORT.BE