THES Sport – PATRO: 1-2

In vergelijking met de eerste oefenwedstrijd tegen STVV werd de opstelling flink door elkaar geschud. Onder andere doelman Roekaerts en kersverse aanwinst Truyers kregen hun eerste basisplaats. Vanaken was de kapitein van dienst. Hulsmans begon op de bank.

Patro begon met veel balbezit. Toch was Thes als eerste gevaarlijk door een foutje bij Patro. Voca kon helaas niet profiteren. De doelman van Patro maakte er een hoekschop van. Na een kwartier voetballen was het bijna raak voor de bezoekers. De aanvaller van Patro ging voorbij Roekaerts, maar M Vermijl vermeed een Looise achterstand. Het bleef voorlopig 0-0.

Daarna was het opnieuw Voca die de aandacht opeiste. Een verre vrije trap van de flankaanvaller belandde bijna rechtstreeks in doel. Zijn bal strandde jammer genoeg op de verste paal. Iets na het half uur viel dan het eerste doelpunt. Patro strafte een foutje in de Looise verdediging af en ging rusten met een 0-1 voorsprong. Na rust kwamen er bij Thes 10 nieuwe namen aan de aftrap.

Die wisten na vijf minuten in de tweede helft de bordjes weer gelijk te zetten. Op een hoekschop was het De Wit die met een kopbal de doelman van Patro verschalkte. De toon was meteen gezet. Lang stond de 1-1 niet op het bord. Amper één minuut later was het alweer Patro dat mocht vieren. Het stond 1-2 na 51 minuten voetballen en dat werd ook de eindstand.

Een jong Thes in de tweede helft probeerde en kwam er af en toe voetballend heel goed uit. Tien minuten voor tijd trapte Patro op de paal. Het laatste antwoord was er voor de Looienaars. In de laatste minuten hadden ze de gelijkmaker aan de voet. De bal ging jammer genoeg voorlangs. En zo won Patro met het kleinste verschil.

Volgende week woensdag ontvangt Thes nog een ploeg uit de Challenger Pro League. Dan komt Lierse Kempenzonen op bezoek. Ook die wedstrijd is om 19:30 uur. Dit weekend vertrekken onze jongens op een driedaagse stage naar Blankenberge.