THES Sport – Union Namur: 3-4

De tweede thuiswedstrijd voor de Looienaars van de terugronde was er een tegen het Waalse Union Namur. Het onderlinge verschil tussen beide clubs was voor de wedstrijd amper één punt in het voordeel van de bezoekers. Coach Lauryssen begon door de afwezigheid van Doelman Boets en M Vermijl met doelman Roekaerts en Mele opnieuw in de basis. Ook Vanhaeren mocht na zijn goede invalbeurt tegen Knokke FC starten in de basis. Dat was voor de 19-jarige een primeur. Hij verving Naqqadi.

Net zoals vorige week viel ook nu een doelpunt in het begin van de wedstrijd. Het was Union Namur dat al in de zevende minuut wist te scoren. Thes antwoordde met Symons die over doel kopte. Nadien was het wel raak voor Symons. Op aangeven van Mele scoorde hij zijn vijfde competitiedoelpunt. Toch gingen we met een achterstand de rust in. De bezoekers scoorde nog een tweede keer in de eerste helft en kwam opnieuw op voorsprong. Bijna was het alweer raak voor Symons, maar deze keer stond de doelman in de weg. Aan de rust stond het 1-2 voor Union Namur.

In de tweede helft was het even opletten geblazen voor Thes. Doelman Roekaerts hield met een dubbele redding zijn ploeg goed recht. Even later moest hij zich dan toch gewonnen geven. Via een strafschop maakte de bezoekers er 1-3 van. Bijna scoorde ze zelfs een vierde keer, maar de bal werd over het doel gekopt. Op een hoekschop aan de overkant was het de ingevallen Keulen die naast kopte.

Thes bleef aandringen en wilde absoluut nog scoren. Jeunen gaf de bal aan Vanhaeren die niet kon afwerken. In de herneming was het L Vermijl die zijn afgeblokt schot in hoekschop zag verdwijnen. Bij die hoekschop belandde de bal bij Keulen die kon scoren. Amper enkele minuten later mocht Thes een tweede keer op korte tijd juichen. Na een strafschopfout op Symons was het Vanaken die koelbloedig bleef en de stand op 3-3 bracht. Met nog 20 munten op de klok kon alles nog.

Jeunen wurmde zich tussen twee verdedigers en speelde naar Vanhaeren die de doelman op zijn weg vond. Dat werd normaal een hoekschop, maar die kwam er niet. Het laatste wapenfeit van de thuisploeg was een kopbal van kapitein Hulsmans die naast ging. Aan de andere kant hadden ze meer gelijk. In de laatste minuut van de officiële speeltijd wist Union Namur te scoren en kreeg Thes het deksel nog op de neus. De eindstand werd daardoor 3-4.

Volgende week volgt de korte verplaatsing naar KVK Tienen. Zij spelen vandaag nog tegen OH Leuven U23. De wedstrijd tegen Thes staat gepland zondag 11 februari om 15:00 uur. De heenwedstrijd in Tessenderlo eindigde in een duidelijke 4-1 overwinning. Het doelpunt bij KVK Tienen werd gescoord door … Vanhaeren. Hopelijk weet hij ook dan weer de weg naar het doel te vinden.