Knokke FC – THES Sport: 1-3

De eerste uitwedstrijd van 2024 en ook de eerste van coach Lauryssen. Hij voerde amper één wissel door in vergelijking met de wedstrijd tegen La Louvière. M Vermijl verving Mele in de basis. Thes had dringend punten nodig om de weg naar boven in te zetten. De wedstrijd in Tessenderlo eindigde in een 4-2 overwinning. Werd er ook in West-Vlaanderen gewonnen?

De Looienaars werden meteen in de verdediging gedwongen. Toch viel het eerste doelpunt aan de overkant. Het was Swinnen die in de derde minuut raak trof. Hij trapte de bal ver buiten bereik van de doelman van Knokke FC. Lang hebben ze niet van die voorsprong kunnen genieten. Tien minuten later maakte Knokke FC alweer gelijk. Ook een tweede doelpunt voor de bezoekers hing in de lucht. Maar ook nu weer viel die aan de overkant. Jeunen werd prima diepgestuurd door Vanaken en die maakte heel beheerst af. Thes leek die voorsprong te kunnen volhouden tot aan de rust.

Een botsing tussen doelman Boets en een speler van Knokke FC liep slecht af. Doelman Boets bleef liggen en er heerste even wat paniek. Hij verloor enkele minuten het bewustzijn en werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Voetbal werd even bijzaak. Gelukkig heeft hij diezelfde dag het ziekenhuis nog mogen verlaten. Zo’n vijftien minuten werd er niet meer gevoetbald. De scheidsrechter hervatte de wedstrijd, maar in de overige minuten werd er niet meer gescoord. Thes ging rusten met een 1-2 voorsprong.

Doelman Roekaerts was de logische vervanger en was in de tweede helft meteen belangrijk. Met een uitstekende voetredding voorkwam hij de 2-2. Thes antwoordde met een kopbal van Symons die over het doel ging. Jeunen scoorde even later bijna zijn tweede doelpunt. De doelman van Knokke FC had een goede redding in huis. Knokke FC nam de wedstrijd in handen om de gelijkmaker te scoren. De Looienaars gaven geen krimp en met een goede organisatie werd een tweede doelpunt vermeden. Vanhaeren mocht vijf minuten voor tijd zijn debuut voor Thes maken.

Jeunen werd in de toegevoegde tijd neergehaald in het strafschopgebied. Vanaken nam zijn verantwoordelijkheid nam de strafschop voor zijn rekening. Die werd ook gescoord en zo was de overwinning een feit. Een knappe driepunter dankzij een prima collectieve prestatie. Thes schuift op in het klassement en heeft weer zicht op de top-10.

Dit weekend spelen we de eerste van drie thuiswedstrijden in de maand februari. Dan komt promovendus Union Namur naar Tessenderlo. Zij hebben slechts één punt meer dan de Looienaars. De vorige confrontatie eindigde op 1-0 in het voordeel van Union Namur. Aftrap zaterdag om 19:30 uur.