THES Sport – TIENEN: 3-3

Het eerste gevaar liet niet snel op zich wachten. Na een goede actie die begon bij Kerckhofs besloot Glodi Mbayo naast. De toon was meteen gezet. De wedstrijd ging goed op en neer. Al was het wel Thes dat meer voor de aanval koos.

Halverwege de eerste helft was het dan toch raak. Met een knap afstandsschot maakte Kerckhofs er 1-0 van. Niet veel later was het ook raak aan de overkant. Bij een lange bal werd er naar elkaar gekeken en Tienen profiteerde.

Tot twee keer toe had Tienen de voorsprong aan de voet. Er werd twee keer niet goed afgewerkt en het gelijkspel bleef een feit. We gingen rusten met 1-1 na 45 minuten.

Na de rust hebben we niet lang moeten wachten voor het derde doelpunt van de avond. Een minstens even mooi afstandsschot zoals dat van Kerckhofs en het stond 1-2 in het voordeel van Tienen.

Nadien komen de Looienaars nog een paar keer goed weg. Al was het nadien wel raak. Het staat een half uur voor affluiten 1-3 en Thes moet vol aan de bak.

Het teken voor coach Witters om in te grijpen. Hij haalde Swinnen en Spruyt van het veld. Ze werden vervangen door M Vermijl en Jeunen. Die laatste was aanvallend gevaarlijk en Thes werd sterker.

Al was het die andere invaller die een doelpunt liet optekenen. Dankzij M Vermijl werd het 2-3. Thes bleef kiezen voor de aanval. Al maakte het spel van de bezoekers dat er zeker niet makkelijker op.

De gelijkmaker van Bertaccini werd in minuut 90 nog gered door de doelman. Hij tikte de bal in hoekschop. Bij die hoekschop was het dan toch raak. Vanaken bracht Thes in het slot nog op gelijke hoogte.

Nu zaterdag wacht de streekderby op het veld van Dessel Sport. Dessel kon in de laatste 4 wedstrijden slechts 1 keer winnen en dus zijn zij ook op zoek naar punten. Hopelijk komen de drie punten alsnog mee naar Tessenderlo.