KSK HEIST – THES: 1-1

In het begin was het twee keer de thuisploeg die gevaarlijk was. Tot twee keer toe kwam Valkenaers goed tussen.

De derde kans was voor de Looienaars. Glodi Mbayo kreeg opnieuw het vertrouwen en startte. Hij werd knap weggestuurd, maar belaagd door drie verdedigers. Desondanks was hij ze allemaal te slim af en kon de aanvaller nog een hoekschop afdwingen.

Bertaccini maakte iets later het openingsdoelpunt met een mooi schot van afstand. Na het doelpunt was het bijna raak aan de overkant. Heist ging alleen op doel af, maar er werd niet gescoord.

Iets voor het half uur werd Bertaccini prachtig weggestuurd door Swinnen. Hij had zijn tweede doelpunt kunnen maken, maar de doelman redde knap met de voet. Rusten doen we met een 0-1 voorsprong.

De tweede helft begon rustig tot dat Swinnen en Bertaccini elkaar opnieuw blindelings vonden. De spits werd nog eens goed diep gestuurd. Hij schoot naast. Heist creëerde minder kansen dan Thes, maar toch was de gelijkmaker een feit. De bordjes staan terug gelijk en we beginnen opnieuw.

Nadien waren de beste kansen voor Thes. Vooral in het slot van de wedstrijd werd Thes enorm dreigend. Onder meer door de ingevallen Ponet, Voca en twee keer Bertaccini. Er werd niet meer gescoord en zo bleef de 1-1 op het bord staan.

Nu zaterdag volgt er een thuiswedstrijd tegen KVK Tienen. Hopelijk wordt er revanche genomen na de pijnlijke 2-0 nederlaag in Tienen. De wedstrijd start om 19:30 uur.

KVV THES SPORT | SPORTLAAN, 3980 TESSENDERLO | INFO@THES-SPORT.BE