THES SPORT – PATRO: 1-1

De bezoekers begonnen verschroeiend. Op een hoekschop was het al bijna prijs, maar de bal ging naast. Enkele ogenblikken later was het Valkenaers die zich moest onderscheiden. Hij ranselde een bal uit de winkelhaak.

Het eerste antwoord kwam van Naqqadi. Zijn trap werd geen bedreiging voor de doelman van Patro. Daarna deed Bertaccini iets beter. Zijn schot werd verwerkt in een hoekschop. Door beide kansen kwam Thes beter in de wedstrijd.

Dat vertaalde zich ook in een doelpunt. Dat kwam op naam van Voca die een de bal voorbij alles en iedereen in doel trapte. Thes ging de rust in met een verdiende voorsprong.

De tweede helft begon rustiger dan de eerste. Ook toen was het eerste gevaar voor Patro, maar er werd geen doelpunt genoteerd. L Vermijl had de uitgelezen kans om Thes op een dubbele voorsprong te trakteren. Op een voorzet van Voca was hij te verrast en schoot naast.

Patro kwam meer en meer in het strafschopgebied van de Looienaars en op 20 minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker. Ze hadden bloed geroken en gingen voluit voor dat tweede doelpunt. Tot op enkele minuten voor tijd Patro een rode kaart kreeg. Beide ploegen namen nadien genoegen met een gelijkspel en de tijd tikte rustig weg.

Het laatste antwoord was voor Thes. In de toegevoegde tijd was het op een hoekschop van Swinnen die goed Coomans vond. De verdediger kopte maar net naast doel. Hij kon zich kronen tot matchwinnaar, maar het mocht jammer genoeg niet zijn.

Door het gelijkspel zullen Patro en FC Luik dit weekend pas weten wie er kampioen wordt. Thes blijft staan op de tiende plaats. Op de allerlaatste speeldag op het veld van Ninove hebben de Looienaars nog één kans om punten te sprokkelen.

KVV THES SPORT | SPORTLAAN, 3980 TESSENDERLO | INFO@THES-SPORT.BE