FC LUIK – THES SPORT: 3-1

De thuisploeg nam Thes direct bij de keel. We zijn nauwelijks 1 minuut bezig of ze kwamen al op voorsprong. Het publiek mag een eerste keer juichen. Thes meteen op achtervolgen aangewezen. Luik deed verder op hun elan en de 2-0 hing in de lucht.

Dat was zonder M Vermijl gerekend. Een hoekschop van Voca geraakte niet op tijd weg. Kerckhofs gaf de bal aan M Vermijl en hij bracht met een erg mooie lob Thes 10 minuten later langszij. Dat was niet naar de zin van de Luikenaars. Onmiddellijk na dat doelpunt was het voor Thes opnieuw alle hens aan dek.

Af en toe prikte Thes goed tegen. Tot concreet doelgevaar heeft dat wel niet geleid. De mannen van FC Luik scoorde jammer genoeg nog voor rust een tweede keer. Het stond 2-1 na 45 minuten voetballen.

Coach Witters greep in tijdens de rust en haalde Naqqadi naar de kant. Troonbeeckx was zijn vervanger. Beide ploegen dreigden af en toe. Een afstandsschot van kapitein Hulsmans kon de Luikse doelman niet verrassen.

Thes was de betere ploeg in het begin van de tweede helft. De thuisploeg ging niet actief op zoek naar een volgend doelpunt. Dat was bij Thes wel het geval. Veel schoten op doel werden er echter niet genoteerd.

Op een kwartier voor tijd kwam dan de doodsteek voor de Looienaars. 3-1 en dat was ook meteen de eindstand. Door de nederlaag is Thes zijn 9e plaats kwijt aan Visé.

Alle ogen zijn nu gericht op zaterdag. Dan ontvangen de Looienaars leider Patro Eisden in hopelijk een vol huis. Patro kan kampioen worden, maar daar gaan we natuurlijk een stokje voor steken. Aftrap om 20:00 uur.