THES Sport – KSK Heist: 1-2

Een speciale wedstrijd voor beide ploegen. Ex-trainer Maxime Annys kwam voor het eerst terug naar Tessenderlo en ook de thuisploeg wilde zich tonen. In vergelijking met de heenwedstrijd zagen we maar liefst zeven (!) nieuwe namen aan de aftrap. De blessuregolf van destijds is gelukkig van de baan. Coach Lauryssen bleef vertrouwen hebben in Vanhaeren. Hij zat na vijf wedstrijden nog steeds zonder doelpunt en wilde daar graag verandering in brengen.

De eerste doelpoging noteerden we bij de bezoekers. Hun schot ging ver over de kooi van doelman Roekaerts. Toch was Thes de betere ploeg in het begin van de wedstrijd. Het spel speelde zich vooral af op de helft van KSK Heist. Jammer genoeg werd er geen concreet doelgevaar gecreëerd. Aan de overkant was dat wel het geval. De bal viel in het zestienmetergebied van de Looienaars, maar gelukkig was M Vermijl de redder in nood. Hij voorkwam in zijn eentje een achterstand. Aan de overkant bracht kapitein Hulsmans de bal in de zone van de waarheid. Niemand kon volgen en zo verdween de bal ook voorbij alles en iedereen. Het werd wel nog een hoekschop voor Thes.

Daarna volgde opnieuw een grote kans voor de bezoekers. Ook deze keer was het M Vermijl die een doelpunt vermeed. Hij hield samen met doelman Roekaerts de bal uit doel. Een knap staaltje verdedigingswerk van beide heren. Derde keer goede keer voor KSK Heist, want nadien werd er wel gescoord. Thes antwoordde met een zeer scherpe hoekschop die ei zo na gevaarlijk werd. Daarna was het Swinnen die het vanop een afstand probeerde. Zijn schot ging naast doel. Het stond 0-1 aan de rust.

In de tweede helft toonde Thes heel veel goede wil. Af en toe wat kleine kansen met de grootste voor Jeunen. Hij kopte over het doel van KSK Heist. Daarna was het moment voor Vanhaeren aangebroken. Hij kreeg de bal op het middenveld en zag in zijn ooghoek dat de doelman van de bezoekers te ver uit zijn doel stond. Zijn reactie: een schot vanop het middenveld over de doelman en tegen de netten. Het was zijn eerste doelpunt voor de Looienaars en meteen een heel belangrijke. Daardoor stond het 1-1 en was alles opnieuw te herdoen.

De ingevallen L Vermijl kreeg nadien ook nog een grote kans. Jammer genoeg werd hij net op tijd afgeblokt door iemand van KSK Heist. Vijf minuten voor tijd werd een van de weinige kansen bij de bezoekers in de tweede helft genadeloos afgestraft. Het won en zo blijft Thes zonder punten achter. Het zit in de hoek waar de klappen vallen en nu is het zaak om daar zo snel mogelijk uit te raken.

Volgende week volgt de lastige verplaatsing naar Olympic Charleroi. Die wedstrijd is zaterdag om 20:00 uur. Zij spelen vandaag nog op het veld van Antwerp FC U23. De wedstrijd in Tessenderlo eindigde op 0-3. Het zou mooi zijn om deze keer exact dezelfde score te hebben, maar dan in ons voordeel.