Olympic Charleroi – THES Sport: 0-1

Thes had dringend punten nodig. Ondanks het verlies tegen KSK Heist vorige week was toch niet alles negatief. Het positieve werd onthouden en op verdergebouwd. Die lijn moest tegen Olympic Charleroi worden doorgetrokken. En uiteraard beloond worden met puntengewin. Coach Lauryssen bracht Mele en L Vermijl aan de aftrap door de afwezigheid van Keulen en Jeunen.

Thes werd meteen achteruit gedrongen. Behalve veel balbezit, werd er niks anders gecreëerd. Bij Thes was het Vanhaeren die goed druk zette op de doelman van de thuisploeg. Die trapte vervolgens de bal pardoes tegen de Looise aanvaller. Met een beetje meer geluk rolde die bal zo het doel in.

Daarna volgde een kans die wel zelf veroorzaakt werd. Het was Mele die met een verre inworp Symons vond. Zijn schot werd jammer genoeg afgeblokt. De kans die nadien volgde, werd wel verzilverd door de Looienaars. Het was Vanhaeren die de bal knap naar L Vermijl speelde die vervolgens goed afwerkte. Thes stond op voorsprong halverwege de eerste helft.

Olympic Charleroi antwoordde met een voorzet die over doel werd gekopt. Ook nadien werden ze opnieuw gevaarlijk. Doelman Roekaerts hield met een uitstekende redding de 0-1 op het bord. De thuisploeg zocht de gelijkmaker, maar vond die in de eerste helft niet. Het stond 0-1 aan de rust.

In de tweede helft was de grootste kans voor Thes. Een goed aangesneden vrije trap van Swinnen vond jammer genoeg niemand om af te werken. Nadien trapte Voca nog een bal in het bereik van de doelman. Aan de overkant ging een vrije trap van Olympic Charleroi ook niet binnen. Vanaken moest nadien redder in nood spelen. Hij voorkwam dat een aanvaller van de thuisploeg een kans kon afmaken en was even de held van de Looise defensie.

Kapitein Hulsmans veroverde even later goed de bal van zijn tegenstander en trapte een gevaarlijke voorzet. Gelukkig voor de thuisploeg was er niemand van Thes gevolgd of het stond 0-2. In het slot van de wedstrijd werd het nog een belegering van Olympic Charleroi, maar de Looise soldaten gaven zich niet gewonnen. Een collectieve prestatie werd beloond met drie punten en een leuke zaterdagavond in Wallonië.

Volgend weekend is er geen voetbal voor Thes. De wedstrijd tegen AA Gent U23 is verplaatst naar woensdag 17 april, maar deze woensdag wordt er wel nog gevoetbald. Dan spelen we in Lier tegen Antwerp FC U23. Aftrap binnen exact drie dagen om 20:00 uur. Beide ploegen hebben evenveel punten en delen voorlopig de elfde plaats in de rangschikking. De Looienaars hebben wel één wedstrijd minder gespeeld.