THES SPORT – HADES: 4-4

In de vooravond speelde ook Thes B een wedstrijd. Zij bekampten gisteren FC Anadol in een bekerwedstrijd. Door de slechte staat van het veld bij FC Anadol werd de wedstrijd in Tessenderlo gespeeld. Het werd 0-2 in het voordeel van Thes B. FC Anadol kreeg het thuisvoordeel. In de volgende bekerwedstrijd speelt Thes B tegen KFC Helson Helchteren.

Vijf minuten na affluiten van de wedstrijd van Thes B was het de beurt aan Thes A. Zij speelden hun vijfde oefenwedstrijd tegen RC Hades uit Hasselt. Herbots nam opnieuw zijn plaats in tussen de palen. Ook Spruyt, Symons en Brugmans mochten van coach Annys starten aan de wedstrijd.

Meteen in het wedstrijdbegin drukte Thes de bezoekers tot tegen het eigen strafschopgebied. Ze wilden zo snel mogelijk dat eerste doelpunt maken. Helaas draaide dat anders uit. In de zesde minuut kreeg RC Hades een penalty en zette die ook om. Thes stond tegen de gang van het spel in meteen op achterstand en moest achtervolgen.

En ook het tweede doelpunt kwam op naam van de bezoekers die bijzonder efficiënt waren. Nog geen minuut later kon Thes voor de eerste keer scoren. Het was Symons die de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Enkele ogenblikken later kwam Thes meteen langszij dankzij Naqqadi. We kregen drie doelpunten te zien in evenveel minuten.

De 3-2 hing harder in de lucht dan de 2-3. Die kwam er even later ook. Op hoekschop van Voca was het Vanaken die Thes voor de eerste keer op voorsprong bracht. Het bleef Looise aanvallen regenen, maar een doelpunt viel er niet meer in de eerste helft. Dat gebeurde aan de overkant wel. RC Hades komt een derde keer aan het doel van Thes en scoorde ook een derde keer. We gingen rusten met 3-3 als tussenstand.

Ook in de tweede helft was Thes de betere ploeg. Symons kon op voorzet van Voca zijn tweede doelpunt van de avond net niet maken. Ook M Vermijl kopte even later op de deklat. De bezoekers hadden iets meer geluk. Zij maakten 3-4 na tien minuten voetballen in de tweede helft. Opnieuw wisselde coach Annys 10 nieuwe spelers die het laatste half uur mochten volmaken. Ook bij de bezoekers werd er flink gewisseld.

Één van de Looise invallers was L Vermijl. Hij bracht Thes op gelijke hoogte en de stand werd 4-4. De supporters kregen waar voor hun geld. Doelman Herbots voorkwam nog dat RC Hades een vijfde keer kon scoren. Ook Lufundu kwam even later goed tussen op een doorgebroken speler van RC Hades.

Voor Thes kwamen beloftenspelers Verachtert en Claeys nog het dichtst bij een doelpunt. Het schot van Verachtert werd door de doelman gestopt en dat van Claeys werd afgeblokt door een verdediger van de bezoekers. Er werd niet meer gescoord en zo bleef het 4-4 in een zeer geanimeerde oefenwedstrijd.

De maand augustus is een zeer productieve maand geweest voor de Looienaars voorlopig. In hun twee oefenwedstrijden zagen we al zeven doelpunten. Nu woensdag volgt een nieuwe oefenwedstrijd. Dan gaan de Looienaars op bezoek bij de ex-club van coach Annys KVK Wellen. Die wedstrijd wordt gespeeld op het kunstgrasveld van KVK Wellen en er zal worden afgetrapt om 20:30 uur.