Thes Sport- Wezel Sport: 3-0

Door de slechte staat van het veld in Wezel werd de wedstrijd verplaatst naar Tessenderlo. Het was zo voor Thes de vierde thuiswedstrijd in de voorbereiding. Het was wel nog wachten op de eerste overwinning, tot gisteren.

In minuut 10 was het al raak. Het eerste schot op doel werd verzilverd in een doelpunt. Het was Naqqadi die op aangeven van Mehanović de 1-0 scoorde. Daarna kreeg Mehanović zelf de kans om te scoren. Hij kopte een vrije trap van Swinnen net naast. Even later kopte ook L Vermijl net naast doel.

Wezel was niet bij machte om daar iets tegenover te zetten in de eerste helft. De Looise verdediging had in de eerste 45 minuten niet veel werk op te knappen. We gingen met een zuinige 1-0 de rust in.

Ook in de tweede helft was de eerste kans meteen raak voor Thes. Het was Jeunen die met een strak schot de score verdubbelde. Thes ging al snel op zoek naar het derde doelpunt. Kerckhofs probeerde het vanop een afstand. De doelman van Wezel Sport maakte er een hoekschop van. Ook de knappe solo van Naqqadi resulteerde niet in een doelpunt.

Met nog een half uur op de klok bracht coach Annys 10 nieuwe veldspelers op het veld. Enkel doelman Roekaerts mocht blijven staan. Brugmans, Voca en Spruyt waren de bekendste namen. Die laatste liet zich al meteen opmerken door een vrije trap op de deklat te trappen. Even later belandde aan de overkant een bal ook op de lat.

Met nog 15 minuten te gaan, werd Voca diep gestuurd door Mele. Hij werd foutief afgestopt en de Looienaars kregen een strafschop. Het was Voca zelf die achter de bal ging staan en de strafschop goed omzette.

Even later ging de aandacht opnieuw naar Voca. Hij had goed naar Spruyt gekeken want een vrije trap van de 25-jarige flankaanvaller belandde ook op de deklat. Het bleef 3-0 in het voordeel van de thuisploeg. En zo werd de eerste wedstrijd in augustus meteen gewonnen.

Over enkele dagen volgt alweer de volgende oefenwedstrijd. Op zaterdag 5 augustus komt RC Hades op bezoek in Tessenderlo. Er wordt afgetrapt om 19:30 uur.