Thes Sport – Dessel Sport: 4-2

Coach Annys voerde geen wissels door en begon met dezelfde opstelling als woensdag tegen La Louvière. Thes wou in eigen huis opnieuw een overwinning vieren. Bij winst sprongen de Looienaars over Dessel Sport in het klassement.

Na tien minuten was het al raak. Het meeste balbezit in het openingsbegin was voor de thuisploeg en dat werd door Kerckhofs verzilverd. Dessel Sport komt enkele minuten later langszij door een vermijdbare penalty. Alles opnieuw te herdoen na 13 minuten voetballen.

Thes zocht naar de voorsprong, maar kon die in de eerste helft niet meer vinden ondanks veel dreiging. Telkens in de zone van de waarheid ontbrak de scherpte. We gingen rusten met 1-1. In de tweede helft was het zaak om efficiënter te zijn in het strafschopgebied van de bezoekers.

Dat was wel zonder die bezoekers gerekend. Het was Dessel Sport dat vroeg in de tweede helft op voorsprong kwam. Thes meteen op achtervolgen aangewezen. Nieuwkomer Ibrahima Bah kreeg iets meer dan een half uur om zich te bewijzen. Dat deed hij met verve en de flankspeler liet een prima eerste indruk achter.

De gelijkmaker kwam er dankzij Jeunen die een voorzet van kapitein Hulsmans in doel verwerkte. Even later was Jeunen zelf de aangever op Symons. De 22-jarige aanvaller scoorde zijn eerste officiële doelpunt voor Thes en het was meteen een belangrijke. Ook doelman Herbots was bij de pinken. Hij moest enkele keren goed tussenkomen en hield daarmee zijn ploeg in de wedstrijd.

Voca deed in het slot van de wedstrijd de boeken helemaal toe. Hij maakte de 4-2 en de overwinning was binnen. Minstens één keer werd Thes een strafschop ontzegt. Ondanks hevig protest legde de scheidsrechter de bal niet op de stip. Thes won verdiend en mag tevreden terugblikken op deze wedstrijd. De Looienaars hebben nu 6 op 12 waarvan twee moeilijke uitwedstrijden tegen titelkandidaten.

Volgende week zondag wacht de verplaatsing naar promovendus Cappellen FC. Die wedstrijd is op zondag 24 september. Er zal worden afgetrapt om 15:00 uur. Op zaterdag 30 september speelt Thes opnieuw thuis. Dan komt KVK Tienen op bezoek. Hou zeker de officiële kanalen in de gaten voor meer info.