THES SPORT – STVV: 0-3

Coach Annys begon zijn vuurdoop met een thuiswedstrijd. Hij koos voor een mix van jong en oud aan de aftrap. Spelers zoals: Voca, Swinnen en Vanaken begonnen op de bank. De Looienaars eisten meteen het balbezit op. De eerste twee hoekschoppen waren daarom ook voor de thuisploeg.

Het spel ging goed op en neer in de eerste helft. Thes was de evenknie van de Kanaries. Een doelpunt maken lukte voor beide ploegen in de eerste helft niet. Na 45 minuten voetballen stond de brilscore nog op het bord. De tweede helft begon voor Thes met 10 nieuwe veldspelers.

STVV drong meteen aan, maar de achterstand werd door doelman Herbots vermeden. Ook in de tweede helft hield Thes goed stand. Met nog een half uur te gaan, bleef het 0-0. Nadien werd STVV gevaarlijker. De voorsprong voor de bezoekers werd dan toch een feit. Een afvallende bal werd in doel getrapt. Ook het tweede Truiense doelpunt kwam er door een afvallende bal.

Op het einde van de wedstrijd maakte STVV nog een derde doelpunt. Een score die niet de juiste weergave aangeeft. De Looienaars speelde met momenten knap en verzorgd voetbal, ondanks amper twee keer te hebben getraind voordien.

Eind deze week krijgen de spelers een korte vakantie. Op woensdag 19 juli volgt de volgende oefenwedstrijd tegen nog een Limburgse club. We maken de verplaatsing naar de kampioen van vorig jaar in onze reeks. In en tegen Patro Eisden wordt er afgetrapt om 19:30 uur.