THES – ANTWERP U23: 1-2

Thes nam meteen het heft in eigen handen en begon met aanvallende impulsen. Dat werd na vijf minuten al beloond. Spruyt mocht van coach Witters blijven staan en hij bedankte met een doelpunt. Door zijn knappe kopbal stond Thes al snel 1-0 voor.

De Looienaars bleven aandringen. Voca stuurde met een prima lange bal L Vermijl diep. De doelman van Antwerp U23 maakte er een hoekschop van. Tegen de gang van het spel in kon na een kwartier voetballen Antwerp U23 langszij komen.

Thes was de betere ploeg en ook na de gelijkmaker bleven ze aanvallen. De 2-1 van Bertaccini werd knap vermeden door de Antwerpse doelman. De bezoekers waren bijzonder efficiënt. Twee keer komen ze in het strafschopgebied van Thes en twee keer was het raak. Na nog geen half uur voetballen hebben we al drie doelpunten gezien.

Tientallen seconden later kreeg Thes met een strafschop de uitgelezen kans om langszij te komen. Jammer genoeg werd die gemist. Tijdens de rust staat het 1-2 en daar is vooral Antwerp U23 niet rouwig om.

De Looienaars begonnen gretig aan de tweede helft. Een hard schot van Voca werd nog net op tijd afgeblokt. Daarna was het opnieuw de beurt aan Bertaccini. Deze keer stond de paal in de weg. Antwerp U23 antwoordde vrijwel onmiddellijk met een schot dat rakelings over ging.

In de allerlaatste seconden van de wedstrijd kon kapitein Hulsmans zich nog tot matchwinnaar kronen. Hij kon zijn voet net niet zetten tegen een goed aangesneden voorzet.

Antwerp U23 komt de overwinning stelen en daar mag het vooral hun doelman voor bedanken. Hij hield zijn ploeg op enkele cruciale momenten recht. Net zoals in de heenwedstrijd werd die nu ook gewonnen door de uitploeg. Bij Thes weten ze na vier wedstrijden zonder nederlaag weer wat verliezen is.

Zondag maken de Looienaars de verplaatsing naar Boom. Niet om naar Tomorrowland te gaan, maar wel om Rupel Boom FC partij te geven. De wedstrijd wordt op gang gefloten om 15.00 uur.