THES Sport – Patro Eisden: 2-5

De eerste wedstrijd van 2024 was ook de eerste van coach Lauryssen. Hij begon met een oefenwedstrijd tegen Patro Eisden dat in de Challenger Pro League uitkomt. Beide clubs hebben volgend weekend hun eerste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. Patro Eisden speelt dan tegen het FC Luik van ex-speler Adriano Bertaccini. Ook Thes kijkt een ex-speler in de ogen. Arno Valkenaers en La Louvière komen zaterdag 13 januari naar Tessenderlo.

Maar eerst over de wedstrijd van gisteren. Kersverse aanwinst doelman Boets kreeg meteen een basisplaats. Kapitein Hulsmans, Mele, Van den Broeck en Kerckhofs waren verlost van hun blessure en mochten ook starten. De wedstrijd begon zeer gelijkopgaand. Hier en daar een voorzet, maar concreet doelgevaar kwam er in het openingskwartier niet.

Halverwege de eerste helft werd er dan toch gescoord. Het eerste grote gevaar was meteen raak voor de bezoekers. Zij scoorden in de eerste helft ook nog een tweede keer. Doelman Boets moest nadien nog twee keer in actie komen om een derde doelpunt te vermijden. Daardoor was de ruststand 0-2 in het voordeel van de Patro Eisden.

De tweede helft begon Thes met vier nieuwe namen. De eerste kans in de tweede helft leverde voor de bezoekers meteen een doelpunt op. De thuisploeg kon nadien de aansluitingstreffer maken. Het was Naqqadi die met een verre trap alles en iedereen op het verkeerde been zette. Amper twee minuten later scoorde de Looienaars opnieuw. Een voorzet over de grond die tot bij Symons geraakte. Na een klein uur voetballen werd de tussenstand 2-3.

Tien minuten later scoorde Patro Eisden een vierde keer. Een geanimeerde tweede helft eindigde zelfs met maar liefst zeven (!) doelpunten. Patro Eisden won met 2-5. Ondanks de nederlaag zagen we mooi voetbal van de Looienaars waarop verder gebouwd kan worden. De wedstrijd tegen La Louvière wordt zaterdag afgetrapt om 19:30 uur.